Editura ALL are reduceri pentru carti de istorie

istorie

Editura ALL are reduceri până 70% la cărți de istorie. De exemplu volumul Cleopatra Povestea fascinantă a ultimei regine a Egiptului-Stacy Schiff este la 50 de lei pe Libris, iar la editura ALL are prețul de 25 de lei. Vă recomand și cartea Caligula de Anthony A. Barrett care este profesor de istorie și arheologie romană la University of British Columbia din Vancouver. Lucrările sale se ocupă cu predilecție de istoria Antichității romane. Caligula(care costa doar 14 lei) face parte din colecția de cărți “Împărați romani” care se găsește din ce în ce mai rar. Caligula și Nero mai sunt încă la vânzare, dar Hadrian și Traian sunt foarte căutate și peste tot arată stoc epuizat.

Niciun alt împărat roman, poate cu excepția lui Nero, nu a depășit reputația de infamie și destrăbălare pe care a dobândit-o Caligula (37-41 d.Hr.). Este însă faima sa de despot nebun și monstru depravat justificată?
Studiul sobru și extrem de documentat al lui Anthony A. Barrett prezintă un tablou nuanțat al personajului și al epocii sale, precum și al posterității care i-a creat o imagine atât de întunecată împăratului asasinat la 29 de ani.

Caligula chiar avea un umor negru și nu știai niciodată dacă vorbește serios sau glumește. Într-o zi a întins piciorul către un senator, iar acesta din urmă a crezut că vrea să îi sărute degetele. Dar Caligula își admira încălțările și dorea să se laude. Mulți spun că a vrut să își facă senator calul lui denumit Incitatus. Dar asta este doar o vorbă aruncată de dușmanii lui Caligula în acea perioadă.

Dacă vă plac cărțile de istorie ar fi bine să aruncați o privire pe editura ALL și sigur o să găsiți un volum despre eroi, împărați, războaie sau femei fatale.

Sursa poza worldhistory.us

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap