Fata de hartie de Musso de la Editura ALL

Fata de hartie de Musso

Cărțile scrise de Musso creează dependență. Dacă ai citit prima carte scrisă de acest autor francez o să vrei să le citești pe toate. Așa am pățit eu după ce am terminat volumul Central Park.
Fata de hârtie de Musso de la Editura ALL prezintă viața unui scritor aflat într-o perioadă proastă a vieții lui. Este deprimat, își linge rănile după despărțirea de iubita lui, își caută alinarea în droguri sau alcool și nu mai găsea scopul de a trai.
Tom Boyd, ca multe din personajele creionate de Musso în cărțile lui, este depresiv și doar prietenii apropiați nu renunță la el. Si vor încerca să schimbe perspectiva scriitorului supărat pe viață într-o stare pozitivă.

Și cea mai bună metodă de a face pe cineva să iasă din mlaștina de gânduri negre este să îi dai ceva de făcut. Tom Boyd publicase 2 volume din “Trilogia îngerilor”, iar al treilea volum era în lucru. Dar scriitorul era pe marginea prăpastiei și la propriu și la figurat după despărțirea de Aurore, o pianistă frumoasă. Și în plus, Tom Boyd nu mai avea inspirație.

Și într-o zi se trezește cu o femeie goală în casa lui care zice că este un personaj secundar din cărțile lui, Billie-o asistentă dintr-un spital din Boston. Tom le povestește tot ce s-a întâmplat celor 2 prieteni apropiați, dar cum era de așteptat aceștia nu îl cred și spun că și-a pierdut mințile. Și îl internează la un spital de boli mentale, dar Tom sare de la etaj și în parcare o găsește pe Billie, care îl aștepta cu o mașină gata de plecare.

Nu vreau să vă povestesc mai multe pentru că sunt șanse să vă ofer câteva secrete din Fata de hârtie de Musso, dar cred că este cea mai bună carte scrisă de Musso până acum. Și am citit cel puțin 7 cărți scrise de acest autor. Fata de hârtie este pe locul 2 într-un top ce conține toate volumele scrise de Musso pe siteul Goodreads.com
Iar cei care votează acolo sunt cititori din toată lumea pentru că aceste volume sunt traduse în multe limbi străine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap