Central Park de Guillaume Musso, editura ALL

Central Park de Guillaume Musso

Sunt puține cărți pe care nu le poți lăsa din mână când încerci să citești ceva nou. Printre acestea se numără Shining de Stephen King sau cărțile din seria Cântec de Gheață și Foc de George R. R. Martin. Am pierdut nopți întregi pentru că eram curios ce se va întâmpla dacă dau urmatoare pagină. Astfel, cărți de câteva sute de pagini au fost citite în timp record. Ieri, am mai descoperit încă una. Central Park de Guillaume Musso de la editura ALL este o carte despre instinctele de polițist, despre suspans, despre căutarea adevărului, despre o familie distrusă, despre criminali în serie, despre viața de detectiv și lupta pentru supraviețuire.

Guillaume Musso este născut în 1974 și încă de la vârsta de 10 ani a fost sigur că va scrie romane. Scriitorul e născut doar cu un an înaintea mea, așa că m-a făcut extrem de curios să văd în ce lume mă poate duce unul din generația mea. Și am ales bine. Cele mai bune cărți din lume, dar și cele mai bune filme( pentru că multe pelicule de succes se inspiră din cărți) sunt cele în care nu poți anticipa finalul din primele pagini. O carte, care te face să îți pui întrebări și la 2 săptămâni după ce ai citit-o, și-a atins scopul.

Alice, o polițistă din Paris, se trezește pe o bancă într-un parc care, presupune ea, este Rambouillet. Tot ce își amintește este că ieșise cu prietenele ei în oraș, după care plecase, destul de amețită, după câteva pahare bune. Și nu numai că se trezește pe o bancă din New York și nu știe cum a ajuns acolo, dar are asupra ei o armă care nu-i aparține. Și mai e și încătușată de un tip total necunoscut, care, ulterior, se prezintă a fi Gabriel. Și de aici începe nebunia în căutarea adevărului.

Central Park de Guillaume Musso, editura ALL are coperțile cartonate și asta e de apreciat. Știu din proprie experiență că anumite cărți care au coperțile cartonate rezistă mai mult câțiva ani la rând. Timpul ne transformă pe toți în ruine, dar nu e cazul cărților de acest gen. Cartea are 341 de pagini și am citit-o în 2 zile.

You may also like...

3 Responses

  1. Web Hosting says:

    Un autor care nu face compromisuri, inteligent ca o vulpe, Guillaume Musso ramane cel mai uluitor romancier francez contemporan.

  2. Mike says:

    Nu stiam de Musso pana in acest an, dar m-a lasat masca in sensul bun. Dupa ce am citit Central Park, mi-am cumparat urmatoarele carti de acelasi autor: Maine si Fata de hartie.

  1. 12.04.2017

    […] ca o vulpe și niciodată m-am plictist citind operele lui. Puteți să încercați și romanul Central ParkCentral Park de același autor și vă garantez că nu o să ghiciți finalui acestei cărți pentru […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap