3 sfaturi UTILE pentru studentii cu probleme financiare

Una dintre cele mai frumoase etape ale vietii, studentia, poate sa ridice si anumite dificultati  de ordin material, pentru ca este o perioada cand cheltuielile se maresc, iar faptul ca iti aloci cea mai mare parte din timp studiului nu iti permite sa muncesti full-time pentru a te putea intretine singur. Ca sa te bucuri asa cum trebuie de anii studentiei, citeste, in continuare, cateva sugestii cu privire la ce ai putea face, ca sa te poti descurca atunci cand nu iti ajung banii.

1.Fa un imprumut rapid!

studentDaca economiile tale s-au terminat si ai nevoie urgenta de o suma moderata de bani, ai optiunea de a face un imprumut rapid, fara a fi nevoit sa treci prin toate formalitatile pe care le presupun, de obicei, imprumuturile obisnuite. De exemplu, poti face un credit aici https://creditfix.ro/, daca lucrezi part-time, iar venitul tau lunar este de minimum 500 de lei. Atunci cand te vei pune pe picioare din punct de vedere financiar, vei avea posibilitatea sa restitui suma de bani imprumutata.

2.Lucreaza ca freelancer!

Daca programul de la facultate nu iti permite sa ai un job full-time sau part-time, o alternativa excelenta este sa lucrezi ca freelancer. acasaDe ce? Pe langa faptul ca vei avea un venit din care te vei putea intretine si iti vei putea acoperi o buna parte din acele cheltuieli lunare, aceasta modalitate de a lucra iti permite sa iti desfasori activitatea de acasa si sa iti organizezi singur task-urile, fara a fi nevoit sa iti petreci intreaga zi lucrand. In mediul online ai la dispozitie numeroase site-uri dedicate freelancer-ilor, unde poti activa in domenii precum traducerile, copywriting-ul, IT, designul, media sau marketingul. Tot ce trebuie sa faci este sa-l gasesti pe cel care ti se potriveste cel mai bine si sa incepi sa iti fructifici cunostintele.

3.Vinde lucrurile pe care nu le mai folosesti!

In mod sigur, ai acasa o multime de lucruri pe care nu le mai folosesti de mult timp. Trebuie sa stii ca, daca acestea se afla intr-o stare buna, le poti vinde online pentru a recupera o parte din banii pe care i-ai cheltuit la achizitionarea acestora. O idee foarte buna este sa iti vinzi cartile pe care, odata studiate, nu le mai folosesti, pentru ca, cel mai probabil, ai foarte multi colegi care ar prefera sa le cumpere la un pret mai avantajos. In orice caz, asigura-te ca ceea ce vinzi este intr-o stare decenta si ca nu iti mai este necesar.

 

Daca iti doresti independenta financiara inca din anii facultatii, insa nu vrei nici sa iti neglijezi studiile, apeleaza la aceste metode si bucura-te linistit de studentie.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap