Anvelope de iarna

anvelope de iarna

Ca un cetatean roman cu drepturi si libertati trebuie sa respecti legea din Romania. Daca nu ar exista un set de legi care sa permita convieturiea intr-o societate normala si sigura, totul s-ar transforma intr-o jungla de asfalt. Iar cei mai duri ar supravietui, dar asta nu inseamna ca trebuie sa traim asa. Chair daca nu te intereseaza siguranta masinii pe timpul friguros, totusi legea iti impune sa ai cauciucuri de iarna, iar modelul de anvelope 195/65 r15 este unul dintre celemai bune de pe piata auto din Romania.

Cauciucurile de iarna nu trebuie montate la 1 Noiembrie in fiecare an, dar atunci cand a venit prima ninsoare nu mai stati pe ganduri. Daca nu aveti anvelope de iarna si celmai friguros anotimp se impune vazand cu ochii, iar pe strazi s-a depus un strat de zapada, daca va opreste politia rutiera atunci sunteti buni de plata. Asa ca mai bine investiti niste bani in aceste tipuri de cauciucuri decat sa platiti amenzi grase celor imbracati in albastru.

Vara e bina ca masina ta sa fie echipata cu anvelope vara 195 65 r15, dar pe timp de iarna sunt multe cauciucuri 195/56 r15 care pot asigura o rulare buna a masinii pe timpul friguros cu temperaturi care te tin casa daca nu ai ceva urgent de facut: sa iti iei copilul de la gradinita sau scoala, sa te duci la munca, sa te duci la sala ca sa faci spatele mare, sa vezi un film de actiune sau de groaza, sa te duci la un meci de fotbal al echipei favorite, sa iei masa in oras alaturi de persoana iubita la un restaurant de top, sa te misti casa joci un fotbal pe un teren de iarba sau sintetic acum cand a iesit soarele si vremea este potrivita pentru asa ceva etc.

Pentru o mai buna eficienta a pneurilor, dar și pentru a le creste durata de viata, specialistii auto recomanda ca anvelopele de vara să fie inlocuite cu cele de iarna cand temperatura scade sub 7 grade Celsius. Cauciucul din anvelopele de iarna este mai moale, mai rezistent la frig si are o aderenta mai buna pe suprafete alunecoase. Si daca tot vine iarna ar fi bine sa aveti in masina un sac de nisip, o lopata si lanturi pentru roti.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap