Ce aparate nu trebuie sa lipseasca din bucatarie pentru o alimentatie sanatoasa?

bucatarie

Amenajarea unei bucatarii este pentru multa lume o prioritate cand vine vorba despre aranjarea sau modernizarea unei locuinte. Daca anumite investitii mici se indreapta de obicei spre bucatarie, nici un aparat care usureaza gatitul nu este de prisos. Exista insa cateva aparate care atrag atentia musafirilor, nefiind intalnite prea des in bucatarii, dar care sunt nelipsite din viata celor care sunt atenti la alimentatia sanatoasa.

Calitatea apei trebuie sa fie prioritate!

Apa de la robinet are o calitate controlata de cei responsabili de reteaua de alimentare cu apa a unei localitati, insa nu rareori parametrii sunt la limita inferioara de calitate. Alternative de obtinere a unei ape mai buna se pot gasi, in comert existand o oferta larga de apa imbuteliata, cea la sticla (nu la pet!) fiind cea mai buna, existand studii ca apa vanduta in pet, transportata sau depozitata in conditii de temperatura prea ridicata sau prea scazuta este contaminata cu particule din compozitia plasticului.

O solutie ideala ar putea fi un filtru pentru apa, fie care se poate monta la robinet sau la diverse aparate din bucatarie (filtru de apa pentru aparatul de cafea sau pentru frigider), fie un dozator de uz casnic, cu sistem de filtrare.

Pregatirea legumelor si a fructelor fara foc

Vegan si raw vegan sunt cuvinte la moda, insa bunicii si chiar parintii nostri care au trait la tara cunosteau importanta fructelor si legumelor mancate imediat dupa ce au fost culese. Pe de alta parte, fructele si legumele produse cat mai aproape de noi au un circuit scurt de la producator la cumparator, consumandu-se astfel resurse mai putine pentru transport, dar fiind si mai aproape de obisnuintele noastre culinare. Cel putin din fructele si legumele  taranilor din pietele autohtone lipsesc chimicalele folosite pentru pastrarea frutelor sau legumelor in timpul transportului de la mari distante, chiar intercontinentale.

Un aparat de maruntit legume si fructe este foarte util pentru alimentatia la orice varstă, dar mai ales pentru copii mici, iar inceperea diversificarii alimentatiei poate fi mult ajutata de folosirea unui blender (sau aparat pentru smoothie) pentru diverse pireuri de fructe sau legume.

Storcatorul de fructe sau un robot de bucatarie cu accesorii pentru a obtine sucuri ar putea avea mare succes pentru gustoase si proaspete bauturi naturale, mai ales daca se fac combinatii de diverse fructe sau legume (de exemplu: suc de sfecla cu suc de mar sau cu suc de morcovi).

You may also like...

1 Response

  1. daniela says:

    Sunt foarte pro tot ce e natural, imi place sa imi prepar singura mancarea acasa, asa stiu garantat ca e sanatoasa! insa nu mereu am timpul si plantele necesare asa ca imi iau suplimente naturale de pe https://www.onlinefarmacia.ro . Fac periodic cate o cura de ceva, in functie de anotimp sau ce imi cere organismul :) Voi cum procedati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap