Cat este amenda daca nu porti masca?

amenda daca nu porti masca

Daca nu stii cat este amenda daca nu porti masca de protectie in spatii inchise sau in mijloacele de transport, ai ajuns unde trebuie. Am scapat de starea de urgenta unde trebuia sa ai la tine declaratie pe proprie raspundere chiar daca coborai pana la magazinul de la coltul blocului sau sa duci gunoiul. S-au dat multe amenzi mari in starea de urgenta, unele pe buna dreptate pentru ca romanii nu respectau legea si faceau gratare cu muzica data la maxim, iar in alte cazuri politia si jandarmeria au exagerat si au cautat motive ca sa dea amenzi. In principiu, cine a respectat legile tarii nu a primit amenda si nu s-a imbolnavit de coronavirus.

Ce inseamna stare de alerta?

Acum suntem in stare de alerta care reprezinta raspunsul la o situatie de urgenta de amploare si intensitate deosebite, determinata de unul sau mai multe tipuri de risc (in cazul nostru e pandemia de coronavirus) constand intr-un ansamblu de masuri cu caracter temporar, proportionale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia si necesare pentru prevenirea si inlaturarea amenintarilor iminente la adresa vietii, sanatatii persoanelor, mediului inconjurator, valorilor materiale si culturale importante ori a proprietatii.

Cat este amenda daca nu porti masca de protectie in spatii inchise?

Daca nu porti masca in autobuz, la munca sau cand faci cumparaturi in supermarket, risti o amenda intre 500 si 2500 de lei. Sunt amenzi si mai mari pentru persoanele juridice sau sefii institutiilor publice care pot ajunga pana la 15.000 de lei.

Se pot trezi unii politicieni sa faca mitinguri in aceasta perioada, vreun preot care se crede deasupra legii poate face o slujba in biserica, desi e interzis, sau unul ca Gigi Becali vrea un amical, desi intalnirile sportive sunt interzise. Poti sa faci miscare, dar individual, sa alergi, sa iesi cu bicicleta pe strazi, sa te duci pana la munte intr-o drumetie, sa faci tractiuni afara sau sa urci scari in viteza undeva prin orasul tau in aer liber.

Sper sa auzim de amenzi de 500 lei date pentru cei care nu respecta legea si nu maxim, adica 2500 lei. Daca stii sa vorbesti cu politistul poti sa scapi mai ieftin, iar asta o spun din proprie experienta.

Daca nu suporti masca de protectie pe fata cand esti prin oras, poti sa o dai jos pentru ca nu o sa primesti amenda daca te plimbi pe strada sau prin parc singur sau cu familia. Este indicat sa ai masca la tine, sa o tii intr-o punga sau ceva asemanator si sa o ai la indemnana in rucsac, in buzunarul din hanorac, intr-o geanta de dama etc.

Nu se stie niciodata cand esti in oras si ti se face sete, mai ales ca se apropie vara, si ai nevoie de o sticla de suc sau apa plata de la Mega Image. Nu te vor lasa sa intri in magazin fara masca de protectie, asa ca o scoti din rucsac sau hanorac, o pui peste nas si peste gura si ai rezolvat problema. Esti un cetatean responsabil care are grija de el, dar si de vecinii lui.

You may also like...

2 Responses

  1. Razvan says:

    Auch, sunt destul de mari amenzile…

  2. Mihai says:

    Aceste abuzuri(amenzi) ale Jandarmeriei Romane(cainii statului) pt nepurtarea mastilor de protectie sunt neconstitutionale si se anuleaza in instanta daca sunt contestate in maxim 15 zile. Tot ce va costa este aprox 20RON taxa de timbru. Mai bn 20RON si cateva ore in instanta decat sa purtati masca si sa platiti cu sanatatea respirandu-va propriul dioxid de carbon. App esti diagnosticat cu cov19 daca ai nivelul de oxigen din sange scazut, pai ce … credeti ca se int cand respiri mai mt dioxid de carbon si mai putin oxigen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap