Cu gândul la un sejur pe insula Zakynthos

grecia sejur

Când vine vorba de vacanţe, toţi suntem bucuroşi în adâncul sufletului nostru. Au apus vremurile pe care le-au prins părinţii noştri, când o vacanţă pe an era un lux. Acum, nu doar că mergem anual în mai multe vacanţe, dar de cele mai multe ori optăm pentru alte ţări. Nu pentru că nu iubim România sau nu ştim să apreciem frumuseţile plaiului mioritic, căci suntem conştienţi de ceea ce are ţara noastră de oferit, ci optăm pentru vacanţe peste hotare pentru că vrem să gustăm din bunătăţile pe care le au străinii de oferit. Iar aici nu mă refer exclusiv la mâncare, ci la plaje turcoaz, nisip fin, palmieri, vreme bună de făcut plajă chiar şi înperioada anului în care la noi e destul de frig. Acum, de exemplu, tocmai m-am întors de pe insula Lefkada şi am dat nas în nas cu vremea ploaioasă de la noi din ţară. Însă sunt perfect convins de faptul că la fel voi face şi anul viitor, că voi alege un sejur Zakynthos Grecia pentru începutul de toamnă. Asta deoarece, la fel ca mulţi alţi oameni, fug de vremea urâtă cât de mult cu putinţă.

De ce sejur Zakynthos Grecia?
Pentru că insula Lefkada, situată tot în marea Ionică, aşa cum este şi cazul insulei Zakynthos, mi-a lăsat o impresie atât de bună încât abia aştept să vizitez toate insulele populare din zona respectivă. Iar Zakynthos este o locaţie lăudată de foarte multă lume, adesea mai mult decât Lefkada (care, fie vorba între noi, este o bucată de rai pe pământ). Sunt nerăbdător să ajung acolo, să înot prin apele turcoaz ale plajelor care arată ca în filme şi apoi să mă opresc la o tavernă grecească şi să gust bunătăţile acestui popor. Dacă încă n-aţi ajuns în Grecia până acum, să încercaţi neapărat gyros-ul. Este o lipie umplută cu carne, cartofi, roşii şi tzatziki. Delicios e puţin spus!

Care sunt cele mai populare staţiuni din Zakynthos Grecia?
În primul rând, orice staţiune vei alege, cu siguranţă vei pleca fericit de acolo şi vei vrea, cândva, să te întorci. Cele mai populare staţiuni sunt: Bochali, Tsilivi, Agios Sostis, Laganas, Zante, Kalamaki, Tragaki, Keri Village, Vassilikos, Kypseli, Argassi şi Varres. Ei bine, cu siguranţă ai de unde alege, iar toate sunt atât de frumoase şi de tentante încât va fi greu să alegi una singură. Probabil singura agenţie care are oferte pentru toate aceste staţiuni este Tui-TravelCenter.ro. Prietena mea zice că vrea să stăm 3 zile într-o staţiune şi 4 în altă staţiune. Sau, eventual, să închiriem o maşină şi să putem merge în mai multe staţiuni.

Sejur Zakynthos sunt cuvintele magice pentru un concediu bine meritat!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap