Cum iti alegi medicul dentist cand te muti intr-un oras nou?

medicul dentist

Nu a trecut mult timp de cand te-ai mutat in Pitesti si brusc apare o durere dentara greu de suportat. Avand in vedere mutarea recenta si faptul ca nu cunosti foarte multe persoane in oras, te-a impiedicat pana acum sa iti alegi un medic dentist, insa acum chiar ai nevoie de unul. Pentru a face cea mai buna alegere, trebuie insa sa tii cont de cateva lucruri foarte importante. Pentru inceput, in lipsa unei recomandari vei apela la cea mai rapida si usoara metoda de a gasi ceva intr-un oras necunoscut. Si anume, o simpla cautare pe internet. Astfel vei gasi clinica MyDent, cu cei mai buni dentisti din Pitesti.

Sa vedem insa care sunt raspusurile la intrebarea din titlu, si care sunt lucrurile la care trebuie sa fii atent atunci cand iti alegi medicul dentist intr-un oras necunoscut.

1. Medicul dentist trebuie sa fie experimentat si specializat

Este important sa fii informat despre afectiunea dentara pe care o ai pentru a gasi medicul dentist specializat pe problema respectiva. Aceasta cautare poate parea una anevoioasa, insa este importanta pentru a nu-ti prelungi suferinta. Sa vedem care sunt cele mai cunoscute specializari si definitia acestora:

  • Endodontia – se ocupa de prevenirea, diagnosticarea si tratamentul afectiunilor pulpei dentare.
  • Parodontologia – studiaza boala parodontala.
  • Pedodontia – se ocupa cu tratarea dintilor copiilor, dintii de lapte putand influenta intregul aparat dento-maxilar.
  • Protetica dentara – se ocupa cu refacerea danturii pierdute atat din punct de vedere estetic, cat si functional.
  • Ortodontia – se ocupa cu prevenirea si tratamentul pozitiilor defectuoase ale dintilor.
  • Implantologia – realizarea de tratamente dentare cu ajutorul implanturilor dentare.
  • Estetica dentara – ramura a stomatologiei care se ocupa cu albirea dentara, remodelarea gingivala, aplicarea fatetelor dentare, a dintilor de zirconiu sau aplicarii bijuteriilor dentare.

2. Medicul dentist trebuie sa respecte standardele internationale de igiena

Pentru a avea certitudinea ca nu te expui nici unui risc asigura-te ca medicul tau dentist sterilizeaza corespunzator instrumentele pe care le foloseste. Pentru a te asigura poti sa iti intrebi dentistul despre autoclavul in care sterilizeaza instrumentele. Acesta ar trebuie sa fie de clasa B, cele de clasa N sau S au limite serioase. De asemenea verifica in prealabil daca cabinetul in care activeaza medicul a obtinut certificatul de calitate ISO 9001:2008 si respecta standardele internationale.

3. Cabinetul medical trebuie sa fie curat si dotat cu instrumente moderne

De cele mai multe ori cautand stomatologii pe internet gasesti cel putin detaliile esentiale legate atat de locatia cabinetului, cat si de medicii si realizarile acestora. Din informatiile de pe internet sau de pe retelele sociale poti sa iti dai seama in mare cum arata cabinetul si care este atitudinea medicilor. Este insa absolut necesara o vizita la cabinet/clinica inainte de a te aventura intr-o interventie. Pe parcursul acestei vizite iti vei da seama daca acest cabinet este ceea ce iti doresti sau nu.

Tine cont de aceste aspecte importante inainte sa te hotarasti la un medic stomatolog intr-un oras nou. Pentru cei din judetul Arges avem insa o recomandare. Clinica dentara MyDent are o echipa formata din cei mai buni dentisti din Pitesti, care sunt specializati pe mai multe ramuri ale stomatologiei.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap