The Irishman ca o mini-serie

The Irishman

The Irishman, care a aparut pe Netflix de cateva zile, este regizat de Martin Scorsese, omul din spatele filmelor de succes “Mean Streets” (1973), “Goodfellas” (1990), “Casino” (1995), “The Departed” (2006). The Irishman este o adaptare dupa cartea “ I Heard You Paint Houses ” scrisa de Charles Brandt, un scriitor si investigator american.

Brandt a discutat cu adevaratul Frank Sheeran, omul care a zugravit case. Sa nu te gandesti ca dadea cu vopsea lavabila, ci imprastia sange pe peretii caselor atunci cand impusca in cap dusmanii lui sau ai mafiei. Filmul Irishman dureaza peste 3 ore, mai preciz 209 minute si nu este usor de vizionat fara nicio pauza. M-am oprit de cateva ori din vizionare ca sa mananc, ca sa dau un telefon etc. Asa ca am impartit acest film in 4 parti.

The Irishman vizionat ca un serial din 4 episoade

Prima parte o puteti viziona pe Netflix pana in minutul 49, momentul in care Jimmy Hoffa inchide apelul telefonic. A doua parte din minutul 49 pana la 1 ora si 40 de minute, cand este prezentat Joey the Blond. A treia parte de la 1:40:00 la 2:47:30 in momentul cand Frank iese din casa. Iar ultima parte de la 2:47:30 pana la final.

Al Pacino

Nu este singurul film lung pe care l-am vizionat, iar daca acea creatie cinematografica a fost de calitate, nu am simtit cum trece timpul. Cum a fost cazul filmului THE GODFATHER: PART II care dureaza 3 ore si 20 de minute. Daca iti plac filmele cu mafioti, nu trebuie sa il ratezi pentru ca Al Pacino si Robert De Niro (Corleone in tinerete) au jucat magistral.

MALCOLM X (1992) dureaza 3 ore si 20 de minute, iar Spike Lee , regizorul acestui film a fost supus unei presiuni enorme sa il faca mai scurt, dar a refuzat.

BEN-HUR (1959) a detinut recordul pentru cele mai multe premii Oscar castigate, 11 la numar. A fost egalat in zilele noastre de realizarile cinematografice ca Titanic si The Lord of the Rings: The Return of the King . Ben-Hur dureaza 3 ore si 32 de minute, dar exista o pauza la jumatatea filmului ca sa te hidtratezi sau sa mananci ceva.

LAWRENCE OF ARABIA dureaza 3 ore si 42 de minute. In acest film, Peter O’Toole joaca rolul lui T.E. Lawrence, ofiterul britanic care a unit triburile arabe sa lupte impotriva turcilor in Primul Razboi Mondial. Stiati ca rolul ofiterului britanic i-a fost oferit lui Maslon Brando, dar acesta a refuzat?

GONE WITH THE WIND dureaza 3 ore si 42 de minute. Vivien Leigh, in rolul lui Scarlett O’Hara – unul dintre cele mai complet dezvoltate personaje prezentate vreodata in cinematograful american si care este completata de Clark Gable in rolul lui Rhett Butler.

Filmul a castigat 8 premii Oscar, printre care Cel mai bun film, Cea mai buna actrita in rol principal, dar si Cea mai buna actrita in rol secundar – Hattie McDaniel (Mammy). In plus, in top 100 al celor mai bune citate din filme, expresia asta “Frankly, my dear, I don’t give a damn” este si acum numarul 1.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap