Cum te ajuta un panou fotovoltaic sa faci economii?

panourile fotovoltaice

Energia solara este din ce in ce mai utilizata atat in tarile bine dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare. Sunt o multime de motive pentru care instalarea unui panou fotovoltaic este din ce in ce mai des intalnita, iar in articolul de azi vorbim despre acestea si despre cum te ajuta panourile solare sa faci economii. 

Printre principalele motive pentru care din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi instaleze astfel de panouri se afla si urmatoarele:

  • Soarele este o sursa de energie inepuizabila si regenerabila, spre deosebire de sursele de energie cum sunt carbunele, petrolul si gazele.
  • Soarele este o sursa de energie accesibila in fiecare zi.
  • Cu ajutorul energiei solare reusesti sa reduci considerabil costurile pe care le plateai pana in acel moment furnizorilor de energie electrica nationala.
  • Panourile fotovoltaice instalate pe acoperisul casei tale cresc valoarea acesteia.

Panourile fotovoltaice transforma energia solara in curent continuu folosind materiale semiconductoare capabile sa transforme razele soarelui in curent continuu. Aceste panouri sunt utilizate atat in mediul casnic, cat si in mediul afacerilor. Sistemele de panouri fotovoltaice on grid, sunt cele legate de retea, care iti permit sa compensezi o parte din energia generata de panourile fotovoltaice cu energie din reteaua nationala.

Marea majoritate a sistemelor fotovoltaice on grid sunt fara rezerva de baterie si sunt de obicei instalate in zone in care intreruperile de curent nu sunt foarte dese. Avand in vedere ca atunci cand energia generata de sistemele fotovoltaice nu este suficienta se apeleaza la energia oferita de retea. Dar in cazul in care sistemele tale fotovoltaice produc suficienta sau chiar mai multa energie decat poti tu sa folosesti, ai posibilitatea sa injectezi surplusul de energie inapoi in retea si sa primesti bani pentru aceasta activitate.

Sistemele fotovoltaice on grid au o multime de avantaje si sunt atractive pentru beneficiar deoarece:

  • reprezinta o sursa de economii semnificativa din facturile de energie electrica furnizata de reteaua nationala;
  • satisface nevoile utilizatorului in ceea ce priveste cantitatea de energie electrica;
  • adauga un plus de valoare casei in care locuiesti;
  • protejeaza mediul, avand in vedere ca nu produce reziduuri periculoase;

Romania este localizata intr-o zona cu potential solar bun, beneficiind de 210 zile insorite pe an si un flux anual de energie solara cuprins intre 1000 kWh/mp/an si 1300kWh/mp/an. Din aceasta cantitate doar 600-800 kWh/mp/an sunt utilizabili din punct de vedere tehnic. Pornind de la datele disponibile la ANM s-a alcatuit o harta ce schematizeaza distributia radiatiei solare pe teritoriul Romaniei. Astfel ca, Romania este o buna sursa de energie solara si un bun producator de energie electrica cu ajtorul acesteia.

Pentru a beneficia si tu de toate avantajele oferite de energia solara, opteaza pentru instalarea unui panou fotovoltaic si incepe sa economisesti inca din primii ani.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap