Diavolul in rochie albastra de Walter Mosley

Diavolul in rochie albastra

Multe filme de top au fost inspirate din cărți de succes. Indiferent că e vorba de romane, povestiri scurte, bandă desenată, scenariștii s-au inspirat din acestea, iar majoritatea acestor proiecte cinematografice sunt pe primele locuri pe site-ul IMDB. Mulți dintre voi nu cred că știți că cel mai bun film din toate timpurile The Shawshank Redemption(Închisoarea Îngerilor) votat de specialiști, dar și de persoanele amatoare de filme care frecventează mult spectacolele cinematografice, a fost inspirat dintr-o poveste scurtă scrisă de Stephen King. Dar să revenim la titlul acestui articol.

Diavolul în rochie albastră de Walter Mosley este o carte despre lumea din Los Angeles, după al Doilea Război Mondial. Un barbat este plătit ca să caute o femeie. Dar totul nu este așa de simplu cum pare la prima vedere pentru că o să intri într-o plasă de păianjen plină de intrigi și crime. Este o carte despre munca de detectiv, despre ura de rasă, despre inscuritate, despre sex și femei fatale, despre sărăcie și cât de mult poate să meargă un om ca să își poată face viața mai bună. Banii pot cumpără orice. Cu banii îți poți plăti chiria și îți poți hrăni pisica.
Este o carte despre mister, despre piste false, despre caractere puternice și violența pură, despre o călătorie prin Los Angeles în căutarea unei femei superbe.

Cartea are 200 de pagini(varianta în limbă română) și am citit-o în 2 zile.
Există și un film cu același nume din 1995, iar actorii principali sunt: Denzel Washington, Tom Sizemore, Jennifer Beals.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap