In bucatarie

bicarbonat

Saptamana asta a venit o prietena pe la mine ca sa imi faca de mancare. Niste ciorba de legume si niste friptura la tava. Eu nu am telent in bucatarie, nu ma intrebati de ce, dar incerc si eu sa invat de la cei mai buni. Si prietena mea a inceput sa ma intrebe daca am chestii de baza in bucatarie: bicarbonat de sodiu, piper, sare, foi de dafin si multe altele. Cel putin jumate din ce a zis nebuna imi lipsea din bucatarie . Asa ca am plecat la cumparaturi unde am petrecut vreo ora sa adunam tot ce ne trebuie si am gasit si niste bicarbonat de sodiu alimentar ieftin. In plus, am ajutat si o batranica sa ia o sticla de ulei pentru ca nu ajungea, fiind mica de statura. Mi-a multumit femeie, iar au am mers mai departe cautand anumite produse cu gandul ca am facut si o fapta buna azi. Am glumit ai am cautat niste sare de lamaie cateva minute bune, dar totul s-a rezolvat in final.

Si in timp ce ma plimbam prin magazin cautand niste cereale si niste carne de pui pentru snitele, prietena mea mi-a zis ca bicarbonatul de sodiu se poate folosi si la altceva in afara de bucatarie. Exista bicarbonat de sodiu pentru ten, dar si bicarbonat de sodiu pentru par. In fine, sa revenim la bucatarie si la feluri de mancare. La felul 1, ea a facut o ciorba de legume care nu este greu de realizat pentru un bucatar. Pentru mine este. Si am invatat ca telina se pune prima la fiert pentru ca este mai tare si dureaza mai mult pana fierbe. Si apoi pui cartofi, morcovi, rosii si alte legume pe care le mai doresti. Apoi arunci un un ou acolo ca sa ii dea gust. Unii prefera ciorba mai dulce, iar altii putin acrisoara. Daca preferi varianta numarul 2 atunci se poate rezolva cu niste sare de lamaie.

Mancarea a iesit foarte buna, iar mie imi place cand cineva are grija de mine. Si cu aceasta ocazie am aflat cateva mici secrete din bucatarie si am mancat bine cateva zile.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap