O dantura perfecta

o dantura perfecta

Ca să ai o dantură perfectă este bine să te speli des pe dinți, să folosești ață dentară, să eviți dulciurile, fumatul, etc. Dar eu nu am o dantură perfectă, deși mă spăl des pe dinți și am grijă la alimentație. Fratele meu are dinții ca ai actorilor americani, fără niciun spațiu între ei, fără carii. 2 oameni pot avea aceleași obiceiuri, aceeași igiena dentară, dar totuși nu au forma, culoarea și alinierea dinților la fel. Astea pot pot fi îmbunătățite prin diverse tratamente cosmetice. O clinică dentară de top vă poate ajută să obțineți zâmbetul mult visat, folosind o multitudine de tehnici moderne.
O altă problemă majoră care apare cu trecerea vârstei este gingivita. Gingivita sau inflamarea gingiilor este stadiul incipient al unei afecţiuni gingivale, fiind şi cel mai uşor de tratat. Cauza directă a producerii gingivitei este placa bacteriană – pelicula moale, aderentă şi incoloră de bacterii ce se formează constant pe dinţi şi gingii.

Dacă nu se îndepărtează placa bacteriană prin periaj zilnic şi curăţarea cu aţa dentară, aceasta produce toxine (substanţe otrăvitoare) care pot irita ţesutul gingival şi cauza gingivita. În acest stadiu al afectării gingivale, procesul este reversibil, deoarece ţesutul osos şi ţesutul conjunctiv care susţin dintele în alveolă nu au fost încă afectate. Totuşi, dacă nu este tratată, gingivita evoluează către parodontită şi duce la deteriorarea permanentă a dinţilor, tesuturilor gingivale sau osului.

De aceea e bine să aveți o igiena orală corectă, să schimbați periuța de dinți cel puțin o dată pe lună, să folosiți ață dentară, să folosiți apa de gură. E bine să aveți și periuța de dinți normală, dar și periuța electrică. Cea electrică ajunge în locuri greu accesibile pentru o periuța normală. Periuța electrică are mai multe programe, dar și mai multe capete pe care le puteți schimba între ele.
Pentru ca acumulatorul să ţină cât mai mult, periuţa trebuie pusă la încărcat doar atunci când s-a descărcat şi trebuie lasată să se încarce bine. Dacă ţineţi periuţa mereu în încărcător, o să vă pice acumulatorul destul de repede.

Învățați să lăsați pe chipul vostru să înflorească un zâmbet, este darul pe care-l oferiți aproapelui, este darul pe care-l oferiți întregului Univers!

You may also like...

1 Response

  1. Irinel says:

    Daca ai o igiena orala corespunzatoare si daca mergi la dentist des atunci poti sa ai o dantura perfecta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap