Operația de mărire a sânilor: Beneficii, costuri, complicații

Majoritatea femeilor visează să aibă un trup perfect cu forme bine definite, așadar sunt nevoite să apeleze la trucuri diferite – precum diete drastice, frecventează sala de fitness ș.a.m.d. Cu toate acestea, există anumite elemente la nivelul aspectului lor fizic care nu le ajută să fie mulțumite de modul în care arată, iar unele dintre ele se referă la volumul sânilor. Multe dintre ele își doresc sâni mai mari și caută diferite modalități prin intermediul cărora să scape de complexe, îmbunătățindu-și în acest mod stima de sine. Iar cea mai bună metodă de a rezolva aceste probleme este recurgerea la operația de mărire a sânilor.

Ce presupune operația de mărire a sânilor
Operația de mărire a sânilor este procedura chirurgicală prin intermediul căreia implanturile mamare – sau silicoanele (cum mai sunt acestea denumite în termeni populari) sunt inserate în sâni cu scopul de a le modifica mărimea. Astfel că, la această intervenție poate apela orice femeie care :
❖ are sânii mult prea mici, fie din cauze genetice, fie că și-au pierdut din volum și din fermitate în urma nașterii;
❖ are malformații congenitale ale sânilor (sindrom Poland);
❖ a observat că are o diferență vizibilă de mărime între cei doi sâni.
Candidata ideală

Pentru a putea apela la operația de mărire a sânilor, ar trebuie îndeplinite mai multe condiții.
În primul rând, este necesar ca sânii să fie dezvoltați complet și să nu fie în creștere. În al doilea rând, specialiștii recomandă ca vârsta minimă pentru efectuarea unei astfel de operații să fie de 18 ani. O altă condiție importantă este setarea unor așteptări realiste și nu în ultimul rând, discuția cu specialistul pentru a înțelege ce presupune mai exact o astfel de intervenție.
Ce prețuri au implanturile mamare?
Chirurgia estetică a făcut progrese destul de mari, în special, în ultimii ani, astfel că, în ziua de astăzi, există diferite tehnici moderne de mărire a sânilor.
În funcție de experiența specialistului, cât și de tipul de implant mamar ales, prețurile variază de la caz la caz. Orientativ, costurile se pot încadra între 2000 și 3000 de euro.

Ce mărime de implant mi se potrivește?
În urma unei consultații cu specialistul, se vor efectua o serie de măsurători, pentru a putea face alegerea corectă. În acest fel, vei putea opta pentru mărimea pe care ți-o dorești, dar ținând cont și de indicațiile prescrise de medic. De asemenea, vei putea afla care este mărimea maximă și cea minimă, iar în funcție de preferințele tale, vei putea alege și forma implantului. În ceea ce privește procedura, doar medicul chirurg poate stabili ce tip de intervenție este necesar.

Riscuri și complicații
Ca orice procedură chirurgicală și operația de augumentară mamară presupune anumite riscuri.
Unul dintre riscurile care pot apărea în primele 24 de ore de la operație și în anumite cazuri rare – până la o săptămână este sângerarea, ca urmare a unei scurgeri în buzunarul în care se află implantul. În această situație, sângele ar trebui să fie drenat.
Un alt risc este cel al unei infecții. În urma operației, pacienta poate avea temperatură, umflături, dureri și scurgeri din incizia operației – efecte care anunță apariția unei infecții în organism. Pentru a preveni însă o astfel de complicație, se va administra un antibiotic puternic, cu rază largă de acțiune.
De altfel, trebuie să ai o motivație puternică pentru a-ți pune silicoane, nu este bine să faci acest pas doar pentru că toate prietenele tale au ales asta, ci trebuie să fii decisă să-ți schimbi înfățișarea pentru a te simți bine în pielea ta.
Mărirea sânilor nu trebuie să fie o decizie pe care să o regreți, ci dimpotrivă. Dacă alegi un specialist cu experiență, te vei putea bucura de noul tău aspect după perioada de refacere, iar rezultatele vor fi de-a dreptul grăitoare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap