Google plus se inchide pe 2 aprilie

google plus se inchide

Google plus a anuntat oficial inchiderea acestei retele de socializare pentru consumatori pe 2 aprilie 2019. Am verificat informatia din mai multe surse de incredere, in plus am primit un mesaj din partea Google + pe contul meu personal:

“În decembrie 2018, am anunțat decizia de a închide versiunea Google+ pentru consumatori în aprilie 2019, din cauza gradului scăzut de utilizare și a dificultăților pe care le presupune menținerea unui produs de succes, care să se ridice la nivelul așteptărilor clienților. Îți mulțumim că ai folosit Google+ și dorim să îți spunem care sunt pașii următori, de exemplu, cum să-ți descarci fotografiile și alt conținut.

Pe 2 aprilie, contul tău Google+ și toate paginile Google+ pe care le-ai creat vor fi închise și vom începe să ștergem conținutul din conturile Google+ pentru consumatori. Fotografiile și videoclipurile din Google+ din Arhiva de albume și din paginile Google+ vor fi șterse la rândul lor. Poți să descarci și să salvezi conținutul, însă trebuie să faci acest lucru înainte de luna aprilie. Reține că fotografiile și videoclipurile cărora le-ai făcut backup în Google Foto nu vor fi șterse.”

Incepand din 4 februarie, adica peste 3 zile, nu mai poti sa creezi pagini, evenimente sau comunitati pe Google plus. Daca te conectezi la siteuri sau aplicatii cu butonul Google + , in urmatoarele saptamani aceste butoane nu vor mai functiona. Daca comentai pe bloguri, mai ales pe siteurile de pe blogger, folosind Google +, aceasta functie va fi eliminata.

Unul din motivele inchiderii Google plus l-a reprezentat si o problema de securitate unde o aplicatie care nu apartinea de Google a avut acces la informatiile personale a peste 52 de milioane de utilizatori, fara acceptul lor. In octombrie, anul trecut, World Street Journal a publicat un articol important pe aceasta tema.

Unii spun ca blogurile si siteurile nu mai sunt importante si ca retelele de socializare reprezinta viitorul. Dar ce faci daca investesti timp si bani in Facebook, Instagram, Twitter si patesti ca acum cu Google plus. Tot ce ai construit in acea retea de socializare dispare peste noapte. Daca ai un blog sau un site, scrie des pentru ca nimeni nu iti poate sterge continutul si comunitatea creata in jurul siteului.

You may also like...

5 Responses

 1. Oprea Carmen says:

  este foarte frustrant, mai ales pentru comentarii, nu cred ca este corect fata de cei de pe blogspot dar poate se rezolva cumva!

  • Mike says:

   Toti cei care au comentat pe siteurile lor sau pe altele cu Google plus, vor pierde toate comentariile. Eu am un site pe blogger si o sa pierd comentarii valoroase, dar asta e situatia si nu mai am ce sa fac in aceasta privinta.

 2. Oana says:

  Multumesc pentru informatie.

 3. daliana says:

  Buna ziua, Am nevoie de o informatie, va rog! Atunci cand comentez pe blogger comentez cu contul de google +. De fapt nu stiu cum de s-a setat asa. Cum as putea reveni la identitatea mea anterioara, nume /url blog personal ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap