Cine este Erling Braut Haaland?

Erling Braut Haaland

Aseara, in Liverpool 4-3 Salzburg din Champions League, Erling Braut Haaland egala la 3 in minutul 60 pe Liverpool, dupa ce echipa din Anglia a condus cu 3-0 la un moment dat. Doar golul lui Salah din minutul 69 a adus liniste in sufletul suporterilor englezi, iar Liverpool a castigat cu 4-3. Klopp este invatat sa revina de la 0-3 sau 0-4, dar pana acum nu a patit asa ceva: sa conduca lejer, sa controleze jocul si sa fie pe cale sa piarda puncte importante printre degete.

Van Dijk, care se lauda anul trecut ca nu a pierdut niciun duel unu la unu cu atacantii adversi, a fost facut sah mat de Hee-Chan Hwang care a marcat primul gol al echipei Salzburg in minutul 39. Asta a fost inceputul revenirii echipei Salzburg in meci.

Tot in grupa E din Champions League, Genk si Napoli au terminat la egalitate, scor 0-0. Echipa din Italia a avut 4 bare si un ghinion teribil, iar Ianis Hagi o ocazie mare pe final de meci care putea aduce 3 puncte belgienilor.

Statistica lui Erling Braut Haaland

Europa a facut oficial cunostinta cu Erling Braut Haaland. Continentul si-a intors prima data privirea catre norvegian primavara trecuta cand Norvegia a invins Honduras cu 12-0 in grupele Campionatului Mondial U20. Haaland a marcat atunci 9 goluri, un hattrick de hattrick-uri. Avea 18 ani si era jucatorul lui Salzburg. Tocmai venise de la Molde pentru 5 milioane de euro, dar in aproape 5 luni de zile nu jucase decat doua meciuri in campionatul austriac. Salzburg il pregatea insa pentru urmatorul sezon. Doar nu aruncase pe geam 5 milioane de euro.

Erling Braut Haaland a inceput noul sezon cu o statistica pe care orice atacant din lume ar fi invidios. 11 goluri si 5 pase decisive in 9 etape din campionat, 3 goluri intr-un meci din Cupa si alte 4 reusite la prima participare in grupele Champions League. 4 goluri in 106 minute jucate cu Genk si Liverpool. 18 goluri marcate in 11 aparitii pana acum in toate competitiile, dintre care 4 hattrick-uri.

E norvegian, are 19 ani si 1,94 inaltime, iar Romania va face cunostinta cu el peste doua saptamani. Are doua selectii in nationala Norvegiei, inca nu a marcat, si speram sa nu o faca tocmai impotriva noastra.

Erling Braut este fiul lui Alf-Inge Haaland, fost international cu multe meciuri in fotbalul englez pentru Nottingham Forest, Leeds United si Manchester City. Alf-Inge a fost mijlocas defensiv si se lauda cu un gol marcat impotriva lui Liverpool pe ‘Anfield’. “Asa tata, asa fiu”.

<Acum am acelasi numar de goluri marcate aici. Intotdeauna mi-a spus “Am marcat pe Anfield, am marcat pe Anfield”. Acum ii pot raspunde, “La fel si eu”.>

Alte rezultate din Champions League

Liverpool – Salzburg a fost meciul cu cele mai multe goluri de aseara, din grupele UCL, 4-3, în timp ce Genk – Napoli a avut cele mai putine: 0-0. Celelalte rezultate ale serii: Slavia Praga – Dortmund 0-2, Barcelona – Inter 2-1, Lille – Chelsea 1-2, Leipzig – Lyon 0-2, Valencia – Ajax 0-3, Zenit – Benfica 3-1.

Ianis Hagi a fost titular aseara la Genk, care a remizat, 0-0, cu Napoli, si a avut o ocazie imensa ratata pe final, care ar fi putut aduce victoria echipei sale. Stanciu a fost, la randul sau, titular, la Slavia, in infrangerea, 0-2, cu Dortmund, fiind inlocuit în minutul 83. In schimb, Razvan Marin a ramas tot meciul pe banca la partida de pe Mestalla, castigata de Ajax cu 3-0 in fata Valenciei.

Sursa poza – sportbible.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap