Știați că?

Zlatan

Știați că în 1975, Valeriy Lobanovsky era antrenorul echipei naționale a URSS, dar și al echipei de club Dinamo Kiev. În meciul de calificare pentru Campionatul European împotriva Irlandei, primul 11 al echipei URSS și încă 2 rezerve erau jucătorii echipei Dinamo Kiev. Iar partida de fotbal s-a jucat pe terenul echipei Dinamo Kiev-Olimpiyskiy. Singura diferență a fost făcută de tricourile purtate de jucători care acum jucau pentru națională.

Știați că în 1981, Alan Kennedy, jucătorul lui Liverpool, și-a rupt mâna în semifinala din Cupa Campionilor împotriva lui Bayern Munchen. Ar fi trebuit să stea pe margine să se refacă cel puțin 10 săptămâni, dar finala era peste 4 săptămâni împotriva echipei Real Madrid. Doctorii i-au tăiat ghipsul, i-au pus o tijă de metal pe braț și au pus fașă medicinală și ghips deasupra. Alan Kennedy a marcat golul victoriei în finală în minutul 82, iar Liverpool ajungea la 3 Cupe ale Campionilor câștigate.

Chiar mă gândeam câte chestii au fost ascunse publicului larg de jucătorii de fotbal de-a lungul timpului. În zilele noastre, sunt siteuri care oferă ponturi pariuri de calitate și autorii articolelor caută informații sigure despre accidentări sau susupendari ale jucătorilor. Dar niciun parior din perioada aia nu a știut de faptul că Alan Kennedy a jucat cu o tijă de metal pe braț. În vremurile de acum, așa ceva ar fi imposibil.

Cristiano Ronaldo și Zlatan Ibrahimovic sunt singurii jucători de fotbal din lume care au înscris în fiecare minut din cele 90 ale unui meci de fotbal. Zlatan Ibrahimovic a jucat la 6 echipe care au câștigat Champions League, dar el nu are în trofeu acest palmares. Singurele minute în care nu a înscris Messi sunt: 32, 34, 46 și 48.

Știați că Eidur Gudjohnsen sia făcut debutul la Națională în 1996, iar fotbalistul schimbat a fost chiar tatăl sau, pe nume Arnor.

Feyenoord este primul club din Olanda care a câștigat o cupă europeană în 1970, dar și ultimul pentru că a reușit să ridice trofeul UEFA Europa League în 2002.

Prima echipă din Anglia care nu a avut niciun jucător din țara respectivă a fost Accrington Stanley F.C. Primul 11 a fost format doar din scoțieni în anii 50.

Singurul jucător care a marcat în urmatorele meciuri de fotbal de tradiție Manchester derby, Merseyside derby și Old Firm este Andrei Kanchelskis.

Toni Kroos este singurul jucător din Germania de Est care a câștigat Cupa Mondială în 2014. Până să cadă Cortina de fier, Germania era împărțită în 2: Germania de Vest și Germania de Est. Cortina de fier este o sintagmă des folosită pentru a desemna linia de demarcație în Europa între Europa Occidentală și Europa Răsăriteană, din perioada Războiului Rece care trecea exact prin inima Germaniei.

Țările din tabăra comunistă au fost urmatoarele: Albania, Cehoslovacia, Republica Democrată Germană (Germania de Est), Republica Populară Bulgaria, Republica Populară Polonă, Republica Socialistă România, Republica Populară Ungară si Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste.
Țările din tabăra vestică au fost următoarele: Belgia, Danermarca, Franța, Grecia, Irlanda, Italia, Islanda, Norvegia, Olanda, Portugalia, Republica Federală Germania (Germania de Vest), Spania si Turcia.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap