Despre Fragilistic Coffee Shop

Fragilistic Coffee Shop

Înainte să vă povestesc ce am băut și cum e atmosfera la Fragilistic Coffee Shop din Târgoviște, ar fi bine să scriu câteva rânduri despre istoria cafelei.
Cafeaua a fost descoperită acum cel puțin 1000 de ani. Soiul Arabica provine din Sudul Sudanului și din Ethiopia, iar soiul Robusta a luat naștere în Africa de Vest. Robusta e un soi adaptabil și rezistent la paraziți, dar aroma nu este de top. Arborii din soiul Arabica sunt plantați la 1,5 m distanță unul de altul, ca să se poată extindă rădăcinile, iar cireșele de cafea din acest soi sunt superioare ca aromă. Arabica este cea mai apreciată şi mai răspândită specie de cafea și se cultivă mai ales în America Latină, dar şi în Africa.

Se spune că sclavii africani ar fi dus cafeaua în Yemen și Arabia. Pe la 1400, sufiții beau un fel de ceai preparat din cireșe de cafea, numit “vin arab”, care îi ajuta să nu adoarmă la rugăciunile de noapte. La 1500, arabii prăjeau și măcinau boabele acestor cireșe de cafea, dar pentru că erau inițiatorii comerțului de cafea, aceștia fierbeau boabele ca să nu le poată cultiva nimeni. Pe la 1600 un sufit a adus boabe de cafea în India, iar un negustor olandez a furat răsaduri de cafea și le-a adus în Amsterdam. În Indonezia, care era colonie olandeză, se planta cafea în următorii ani. Apoi olandezii au făcut un gest pentru francezi și le-au oferit câteva răsaduri care au ajuns în Haiti, Martinica și Guyana Franceză. Din America de Sud și Caraibe, cafeaua a ajuns în America Centrală și Mexic.

Dar să revenim în zilele noastre. La Fragilistic Coffee Shop am băut Espresso, Cappuccino și V60. Dacă preferați cafeaua tare din boabe proaspăt prăjite, atunci un Espresso este pe gustul vostru. Eu beau des Cappuccino pentru că se potrivește stilului meu de viață, care este mai liniștit față de acum câțiva ani. Am rămas surprins când am băut V60 care este o cafea fină, care se bea din niște căni transparente. V60 este tare, dar cu un gust lin, potolit și merită toți banii.

Vreți să beți ceva de calitate la voi în oraș? Trebuie să știți unde se servește cea mai bună cafea din zonă, iar la Fragilistic Coffee Shop nu veți fi dezamăgiți. Cât am stat acolo am vorbit multe despre acest subiect, despre gusturile părinților în această privință și dacă vreți cafea proaspătă evitați supermarketurile. Cumpărați de la un magazin de profil din orașul vostru și nu achiziționați cantități industriale. Dacă luați 100 de grame de cafea pentru câteva zile, e perfect.

program loialitate

În plus, Fragilistic Coffee Shop au un program de loialitate, la 6 cafele băute primiți una gratis, așa cum se vede în poza de mai sus.

Dar dacă nu beți cafea, cei de acolo au de toate pentru toți. Ceaiuri cu diferite arome denumite Dream of Africa, Cream and Caramel, Sunday Morning, Pina Colada sau Pineapple and Peach sau băuturi răcoritoare de sezon care nu se găsesc prin alte părți: Rose Lemonade care se potrivește cu sezonul de vară, Mellow Apple, Fritz-Cola sau Kofi Ti. In fiecare sezon se schimbă oferta de ceaiuri și infuzii din Fragilistic Coffee Shop.

Cascara Lemonade este o băutură realizată din cireșe de cafea, fără conservanți. Fructele arborelui de cafea cresc sub forma unor cireșe. În funcție de specie și de soiuri, arborii ajung la diferite înălțimi, dar sunt tăiați la 1,5 m ca să faciliteze culesul, mai ales că este făcut manual. Cascara este pulpa fructului, iar boabele de cafea sunt sâmburii. În mod surprinzător cascara nu are gust de cafea, ci o aromă fructată. Un arbore de Arabica produce în jur de 1-5 kg de cireșe de cafea pe sezon, cu condiția să fie bine îngrijit și este nevoie de 5-6 kg de cireșe pentru a obține 1 kg de cafea boabe.

cascara lemonade

Știu că printre cititorii mei sunt mulți cei care beau bere. Iar Fragilistic Coffee Shop are la vânzare mai multe feluri de bere artizanală.
Dacă vă place să citiți o carte și să beți o bere, atunci vă recomand Patos American Pale Ale. Gustul e amărui, fructat pe o bază potrivită de malț. Am simțit note de sirop de brad, mere și puțin caramel.

Atmosfera este relaxantă si voi mai reveni în Librăria Iscusită ca să caut cărți, să beau un Capuccino și să mai schimb câteva vorbe cu experții în cafea sau alte băuturi exotice.

Adresa Fragilistic Coffee Shop: Bd Mircea cel Batran, Nr. 10, Bloc H8, Parter, 130023 Târgoviște, Dâmbovița, România

Libraria Iscusita

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap