Cele mai populare platforme online de divertisment și socializare

În zilele noastre răspândirea informaţiilor şi comunicarea devin din ce în ce mai accesibile datorită numeroaselor platformelor online care susţin aceste activităţi. Datorită evoluţiei tehnologice a societăţii în care trăim, informaţia şi divertismentul sunt mai aproape de noi decât ne putem da seama. Cu doar câteva click-uri putem afla ştirile din întreaga lume sau putem comunica cu oricine suntem în contact, indiferent de locaţia în care ne aflăm.

hootsuite
Photo by Jason Howie

Influxul enorm de utilizatori ai internetului a influenţat marile companii responsabile pentru site-urile cele mai populare să intre într-o cursă neîncetată pentru a câştiga simpatia unui public cât mai larg. Factorii ce intervin în această cursă sunt de mai multe tipuri, variind de la aspectul website-ului şi până la multitudinea de unelte puse la dispoziţia utilizatorului. În continuare vom arunca o privire mai în detaliu la site-urile de socializare şi divertisment care deţin poziţii fruntaşe în topul popularităţii.

Facebook – Un adevărat fenomen
Când vine vorba despre un top al celor mai populare platforme de socializare, Facebook deţine prima poziţie cu un record de peste 2 miliarde de utilizatori activi. Site-ul conceput de către Mark Zuckerberg în iarna anului 2004 a evoluat surprinzător până în prezent, momentan fiind considerat drept cel mai bun mediu pentru a menţine legătura cu utilizatori de oriunde din lume.

Platforma de socializare va rămâne cu siguranţă în istorie pentru fenomenul “Like”-urilor (“Îmi place”)


Photo by Free Images

Mai mult decât atât, a fost estimat un număr de peste un milion de companii de mărime mică şi medie ce utilizează în mod regulat platforma de socializare pentru a-şi promova afacerile. Însă, mai ales în ultimul an, Facebook a intrat într-un declin din punct de vedere al profiturilor, utilizatorii alegând alte platforme de socializare din ce în ce mai des.

Youtube – Cel mai utilizat motor de căutare după Google
Youtube ocupă poziţia cu numărul doi în top şi este cunoscut drept cea mai bună platformă de vizionare a clipurilor video şi cel mai utilizat motor de căutare după cunoscutul Google. Acest site a fost fondat în anul 2005 iar după doar un an, a fost cumpărat de către cei de la Google pentru incredibila sumă de 1.65 de miliarde de dolari. Aceasta a fost o alegere foarte bună pentru multi-corporație, având în vedere că propriul site de socializare, Google+, nu s-a bucurat de un asemenea succes. În prezent vizionarea clipurilor video a devenit aproape un sinonim cu site-ul Youtube, acesta având un număr de vizitatori în continuă creştere.

Instagram – Artă, poze cu filtre avansate şi socializare
Pe locul trei în acest top se află site-ul Instagram, o platformă de socializare axată pe imagini şi fotografii cât mai clare. Acest website deţinut de către Facebook a fost lansat în toamna anului 2010 şi s-a bucurat de un succes enorm, în prezent numărul utilizatorilor depăşind cifra de un miliard. Platforma de socializare se distinge faţă de restul site-urilor de acest fel prin multitudinea de funcţii de editare a pozelor şi a clipurilor video.
De asemenea, popularitatea site-ului influenţează şi numărul de utilizatori ce accesează în mod regulat Facebook, un procent de până la 90% dintre cei aflaţi pe Instagram având conturi active şi pe Facebook.

Twitch.tv – E-Gaming şi sporturi
În ciuda faptului că nu se află pe primele poziţii din top, platforma de streaming online Twitch.tv are un număr de utilizatori în continuă creştere, într-un ritm accelerat. În special pasionaţii de jocuri pe calculator tind să folosească website-ul pentru a viziona nenumărate competiţii sau jucători în acţiune. De asemenea site-ul oferă imagini live de la diferite evenimente sportive organizate în variate părţi ale globului.

Mai mult decât atât, a ajutat competitori renumiţi precum jucătorul profesionist de poker Jason Somerville să ţină legătura cu fanii săi şi să îşi împărtăşească toate cunoştinţele dobândite cu un public mare de spectatori online. Popularitatea jocurilor a influenţat şi va influenţa în continuare statisticile privind utilizatorii site-ului, însă datorită tehnologiei din ce în ce mai avansate din spatele acestora, numărul vizitatorilor creşte cu repeziciune.

O lume conectată la mediul online în orice moment
Cu toate că avantajele prezenţei într-un mediu online cât mai extins sunt destul de evidente, uneori dezavantajele sunt mascate de către multitudinea de ştiri, evenimente sau povești din această lume virtuală. Probabil cea mai comună problemă asociată unui flux atât de mare de informaţii este cea a timpului petrecut într-un astfel de mediu.
Chiar dacă multe dintre aceste platforme pot crea senzaţia de apropiere faţă de cei de pe ecrane, deseori situaţia este diferită iar interacţiunea socială directă pare a fi o activitate a trecutului. Cu toate acestea societatea din zilele noastre este într-o continuă evoluţie iar răspândirea informaţiei cu viteze incredibile va fi cu siguranţă un aspect important al viitorului.

You may also like...

1 Response

  1. Mr. Silviu says:

    Peste cativa ani, cartile de identitate vor fi inlocuite cu profile online autorizate Ceva-mi spune ca deja se testeaza asta, insa nu ne dam noi seama ☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap