Chindia Targoviste va juca in Liga 1 dupa 21 de ani

Viorel Moldovan

Chindia Târgoviște a jucat aproape fără greșeală ultimele 10 etape din Liga a 2-a a terminat pe primul loc in această divizie cu 88 de puncte. Primele 2 echipe din eșalonul secund vor juca în Liga 1 din sezonul viitor, iar echipa de pe locul 3 (U Cluj) va juca un baraj cu o echipă din primul eșalon fotbalistic. Numele Chindia a fost prezent ultima oară în elita fotbalului românesc în sezonul 1997-1998, la finalul căruia a retrogradat în liga secundă, după numai doi ani în prima divizie.

Pe ce stadion va juca echipa lui Viorel Moldovan?

Chindia Târgoviște va juca la Mioveni până se vor termina lucrările de cosmetizare ale stadionului “Eugen Popescu”. Mulți se întreabă de ce în 2019, orașul nostru nu are un stadion modern. Răspunsul este simplu: toți politicienii indiferent de culoarea politică care au fost primari sau consilieri în Târgoviște, de la Revoluție până acum, nu au dat 2 bani pe suporterii acestei echipe. La fiecare 4 ani se prezenta o machetă cu un nou stadion modern și peste câteva luni se anunța că s-a renunțat la proiect din diferite motive. Dacă politicienii din Dâmbovița ar fi participat la un concurs de scuze în legătură cu renovarea stadionului “Eugen Popescu”, ar fi câștigat locul 1 cu siguranță.

Ce a declarat Sabau despre situatia echipei Chindia?

Managerul general al lui U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a atacat Academica Clinceni și Chindia Târgoviște, care nu au infrastructura necesară pentru a evolua în Liga 1 Betano: “Nu vedeţi că la noi promovează echipe care îşi caută stadioane pe care să joace în Liga 1 Betano? O să joace prin vecini. Mie nu mi se pare normal ca echipele care joacă în prima ligă să aibă astfel de probleme cu infrastructură.

Când faci o echipă, o faci pentru comunitate, nu? Mie aşa mi se pare normal. Că o faci pentru oamenii din comunitatea respectivă, nu ca să joci prin altă parte, în exil. Dar suntem în România şi astea sunt la ordinea zilei. Ne mai mirăm că nu vin fanii la meciuri. U Cluj, Petrolul au infrastructura bine pusă la punct şi cu siguranţă ar fi un plus să joace în Liga 1″

Ce uită să spună Săbău este că U Cluj în ultimele 11 meciuri are 3 înfrângeri, un meci egal și restul victorii. Infrastructura nu joacă într-un meci și nu adună puncte, contează antrenorul, tactica folosită și echipa din teren. Iar la Petrolul Ploiești au schimbat antrenori și jucători mai des decât se sucește Becali în declarații la emisiunile despre fotbal.

You may also like...

2 Responses

  1. Mimi says:

    Felicitari ! Stiu cat de mult conteaza asta pentru tine.

    • Mike says:

      Este un pas important pentru fotbalul din Targoviste. Zilele astea, s-au apucat oamenii de renovat si stadionul din acest oras. Avem numai vesti bune in ultima vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap