Cele mai iubite activitati in team building-urile outdoor

canyoning

Având în vedere că majoritatea timpului ne-o petrecem la muncă și activitățile noastre se desfășoară în incinta unei clădiri, sunt momente în care de abia așteptăm să ieșim la o plimbare și să profităm de vremea frumoasă de afară. Acum că este începutul verii, sezonul team building-urilor a început. Astfel că, avem ocazia să petrecem câteva zile în natură, într-un team building outdoor organizat de profesioniști. Pentru că zilele petrecute cu colegii în natură să fie în același timp relaxante, educative, constructive și amuzante, trebuie să stabilim din timp activitățile pe care le vom desfășura. Tocmai din acest motiv am ales ca în articolul de azi să vorbim despre cele mai iubite activități în team building și despre locațiile din România unde putem să le practicăm.

1. Canyoning

Canyoning-ul a devenit un sport foarte popular în ultima perioada. Combinând tehnicile alpinismului și explorării speologice, se parcurge în mod descendent un canion pe firul apei acestuia. O locație potrivită pentru practicarea acestei activități este Valea Cernei.

Canionul este o vale îngustă și foarte strâmtă, cu pereți abrupți și cu fundul îngust, în care se formează o succesiune de cascade sau săritori, de diverse înălțimi și grade de înclinație.

Fiecare canion are un specific diferit, gradul de dificultate fiind dat de dimensiunea și numărul cascadelor, de debitul de apă și posibilitățile de retragere. Parcurgerea se face în mod descendent, prin rapeluri repetate și/sau prin sărituri, cu ajutorul unor tehnici și echipamente specifice – corzi, hamuri, carabiniere, coborâtoare, costume, șosete de neopren și cască.

sport

2. Rafting

Raftingul constă în coborârea pe râuri de munte, cu grade de dificultate variate, folosind ambarcațiuni gonflabile, cu capacitate de 3-8 persoane. Echipamentul de protecție folosit constă în – costume și șosete de neopren pentru protecție termică, cască și vestă de salvare, pentru protecție mecanică.

Clasificarea Federației Internaționale distinge șase grade de dificultate pentru râuri. Pentru raftingul comercial, se pretează în general gradele de la I (considerat a fi mai mult River Safari), până la III, chiar IV pe anumite tronsoane și la anumite debite, considerate sigure. În România printre râurile potrivite pentru practicarea acestui sport se numără: Cerna, Nera, Jiu, Crișul Repede sau Lăpușul.

3. Rapel

Rapelul constă în coborâri verticale, între 3 și 100 de metri cu ajutorul unor dispozitive și echipamente specifice – coardă, coborâtor, ham, carabiniere, cască, mănuși.

Parcurgând un rapel, veți experimenta controlul și auto-controlul la înălțime, veți avea parte de o priveliște aparte, puteți să va descoperiți și să va depășiți limitele, să vă găsiți motivația, determinarea și spiritul de echipă, totul într-un context sigur, dar și vesel și deschis spre explorare. Zona Cheile Nerei este una excelentă pentru practicarea acestei activități. Acestea sunt doar 3 dintre cele mai iubite activități în team building pe care le poți practica alături de echipa ta. Pentru a evita accidentele și diferitele probleme care pot apărea, apelează cu încredere la o firma profesionistă care să organizeze totul. Firma pe care o recomandăm noi este, Vertical Adventure, aceștia vor organiza totul și vă vor pune la dispoziție toate echipamentele de care aveți nevoie.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap