Despre libraria Fragilistic

libraria Fragilistic

Căutam pe net, în special pe siteul Libris, cartea Scrisori către Lucilius vol.1 de Seneca. Seneca a fost un filosof stoic roman, preceptor al împăratului Nero. Scopul stoicilor era libertatea interioară, sufletească-scut împotriva nedreptătii și tiraniei. Dar pe Libris nu mai era în stoc volumul 1, așa că am făcut un drum până la Librăria Iscusită Fragilistic din Târgoviște, în speranța că poate o găsesc pe raft. Cartea nu exista nici acolo la vânzare, dar unul din oamenii de bază din librăria Fragilistic, a vorbit cu mine, m-a întrebat ce caut, a dat câteva telefoane și în câteva zile aveam cartea în posesie.

Există o lume aparte în Târgoviște și este reprezentată de oamenii care se duc la film, care vizionează piese de teatru, care cumpără cărți sau beau o cafea și citesc câteva pasaje dintr-un volum al unui scriitor cunoscut, între două zâmbete. Și ar fi bine să intri în această lume din când în când.

Un avantaj important al Librăriei Fragilistic este că romanele sunt împărțite pe edituri sau categorii. Eu sunt înnebunit după genul SF, iar cei de acolo au o colecție importantă de romane de succes. În plus, au multe cărți de la editura Polirom, care au coperțile de culoare albă, ce formează așa numitul Top 10+ din care fac parte mari autori ca Umberto Eco – Numele Trandafirului, George Orwell – O mie nouă sute optzeci și patru, Harper Lee – Să ucizi o pasăre cîntătoare sau F.M. Dostoievski – Frații Karamazov.

Si dacă vă place să beți cafea proaspat prăjită de specialitate, aveți de unde alege pentru că au preparate pe bază de espresso, dar și metode alternative: V60, Aeropress. Dacă bei cafea pe Centrul Vechi din Târgoviște chiar nu poți să faci diferența la gust în diferite locații. Dar nu e cazul în librăria Fragilistic, unde puteți consuma cafea de calitate, chiar și ceai sau bere Patos, o bere artizanală ce conține hamei precum magnum, cascade, citra, mosaic și blanc, din belșug.

You may also like...

1 Response

  1. 19.08.2018

    […] este relaxantă si voi mai reveni în Librăria Iscusită ca să caut cărți sau să beau un Capuccino și să mai schimb câteva vorbe cu experții în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap