Maine de Guillaume Musso

Maine de Musso

Mâine de Guillaume Musso de la editura ALL este un roman în care acțiunea se împletește cu suspansul, cu minciunile duse la extrem, cu o iubire falsă și cu un înger păzitor care se transformă dintr-o femeie depresivă într-o femeie puternică care știe ce vrea de la viață.
Este povestea lui Matthew Shapiro, un profesor care predă filozofia la Cambrige, care trece printr-o perioadă grea din viața lui. Kate, iubirea vieții lui, nevasta aproape perfectă moare într-un accident de circulație. Doar fata lui Emily în vârstă de 4 ani, îl mai ține în viață pentru că durerea e aproape insuportabilă.

Într-o zi oarecare, Matthew își cumpără un laptop vechi pe care găsește niște poze de la fosta proprietară. O contactează pe un email pe care îl găsește în laptop și o întreabă ce să facă cu pozele. Și acesta va fi începutul unei relații ciudate în care timpul, șantajul, dezamăgirea, ura și curiozitatea se vor transforma într-o avalanșă de situații și momente greu de anticipat.

Emma, fosta proprietară a laptopului, este o femeie nesigură care umblă cu bărbați însurați și se vaită că nu are noroc în dragoste. Nu are prieteni mulți, iar gândurile negre o atacă în fiecare zi. Și așa cum scrie Musso la începutul fiecărui capitol câte un citat, cel mai mult mi-a plăcut acesta de Marilyn Monroe care se potrivește cu viața dusă de Emma -“Câinii nu m-au mușcat niciodată, doar oamenii au făcut-o.”
Ea a fost mințită și trădată de multe ori, a avut gânduri sinucigașe și o dată chiar a trecut la fapte, dar soarta ei se va schimba radical atunci când va primi primul mail de la Matthew în care o întreba ce să facă cu pozele găsite în laptop.

De aici nu va mai povestesc pentru că o să aveți o surpriză mare chiar în primele capitole. Iar de acolo acțiunea va curge lin, iar situațiile și secretele murdare va vor surprinde sigur. În 2017, Musso este singurul scriitor care mă face să mă întorc la romanele lui pentru că e viclean ca o vulpe și niciodată m-am plictist citind operele lui. Puteți să încercați și romanul Central Park de același autor și vă garantez că nu o să ghiciți finalui acestei cărți pentru că acest francez știe să se joace cu mintea noastră.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap