Decizii proaste in pandemie

decizii proaste

Suntem la inceput de septembrie 2021 si se apropie valul 4 al pandemiei. Parca suntem la mare si vin valurile spumoase unul dupa altul, iar multi dintre noi nu mai zambim. Sper sa nu mai vad puse in practica decizii proaste cum a fost aceea prin care s-a redus programul magazinelor de cumparaturi. Guvernul Romaniei a crezut ca prin aceasta metoda va reduce contactul fizic intre oameni, dar a obtinut exact contrariul.

Lumea se inghesuia si facea cumparaturile in mare viteza dupa ce iesea de la munca si s-au facut cozi enorme, iar contactul fizic era mult mai prezent decat la rugby sau fotbal american. Credeam ca politicienii au invatat ceva din trecut, dar se pare ca specialistii nostri nu au pus mana pe o carte de istorie in ultima vreme.

In anii 1665 si 1666, Marea Ciuma isi facea de cap prin Londra si oamenii mureau pe capete. Autoritatile au considerat ca animalele transmit ciuma si au ordonat uciderea tuturor cainilor si pisicilor din oras. Sobolanii s-au inmultit in Londra pentru ca nu mai existau pradatorii lor. Ei au gandit bine, animalele transmit ciuma pentru ca puricele cu bacilul ucigas umbla des pe spatele sobolanilor, dar a fost o decizie proasta care nu a avut treaba cu realitatea din teren. Daca nu ucideau cainii si pisicile, sobolanii nu se mai inmulteau si multi oameni ar fi scapat cu viata.

Sa revenim in zilele noastre. Daca omul numarul 1 din Romania nu stie cat e pretul la paine, e clar ca nu o sa il gasiti la coada la Mega sau Kaufland unde e program redus. Sa va pregatiti pentru urmatoarele luni de zile. Eu stiu ce am de facut. Mi-am cumparat gantere, am Netflix si HBO, am biblioteca plina de carti si am inceput o serie de volume literare scrise de Robin Hobb, trilogia FARSEER. Nu o sa fiu surprins ca autoritatile din Romania la prima ninsoare in Decembrie. Am ce sa fac pana in primavara anului urmator si va doresc sanatate multa si ar fi bine sa va faceti un program zilnic in caz ca o sa fim toti arestati la domiciliu pentru o anumita perioada.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap