Despre miscare in oras

trafic infernal

Toată lumea știe că în marile orașe de la noi, inclusiv în București, traficul este infernal. Cauzele sunt multiple, iar printre ele se numără inregistrările de mașini noi sau vechi care cresc în fiecare an, comoditatea șoferilor care preferă să nu meargă cu metroul chiar și pe distanțe scurte, lipsa infrastructurii, etc. De autostrăzi nu mai vorbesc pentru că o să scriu un articol special și despre această problemă majoră. O soluție pentru un trafic mai lejer ar fi utilizarea bicicletei în București – vezi pe MobilityWeek .ro pe și astfel putem să respirăm un aer mai curat și nu mai stăm prin orașe minute bune la fiecare intersecție.

Cu o bicicleta te poți strecura foarte ușor în trafic și poți intra pe străduțe unde cu mașina nu ai nicio șansă. Iar dacă nu ai timp de sală pentru că lucrezi mult la locul de muncă, mersul cu bicicletă rezolvă și problema sportului și a sănătății corporale.
O altă soluție pentru un trafic mai liniștit și mai aerisit ar fi plimbările pe jos, mai ales când nu trebuie să mergi pe distanțe lungi. În plus, cel puțin în cazul meu, îți poți pune gândurile în ordine la o plimbare de seară. Singur sau în gașcă, o plimbare pe jos face bine atât picioarelor și abdomenului, dar și creierului.

Dacă ne-am schimba puțin și am lăsa deoparte figurile de oameni importanți de care suferă tot românul am putea să mergem cu transportul în comun fără probleme. Știu că în București, Sibiu, Arad, Brașov,etc transportul în comun nu e ca în Anglia sau Germania, dar dacă măcar 2 zile pe săptămână am putea lăsa mașină personală acasă și am merge cu tramvaiul sau metroul. Și toată lumea ar fi mai relaxată. Ați văzut cât de des se ceartă șoferii în trafic atunci când stau zeci de minute pe străzi, printre blocurile gri?

Există soluții pentru o viață mai bună și pentru aer mai curat în cele mai aglomerate orașe de la noi, așa cum puteți vedea pe Facebook, dar depinde enorm de fiecare în parte. Românii spun că vor schimbare, dar la alții. Ar fi bine că fiecare din noi să facă ceva pentru el, pentru societate, pentru un trafic mai relaxat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap