Google Pay va fi oficial in Romania din noiembrie

Google Pay

Au aparut mai multe stiri ca Google Pay se va lansa pe 27 octombrie 2020 in Romania, dar acest eveniment nu s-a intamplat. Mai multe site-uri din domeniu au anuntat acest lucru, inclusiv mobilissimo.ro, dar apoi au revenit asupra acestei stiri si au anuntat ca in noiembrie, Google Pay va fi oficial in Romania.

Ce reprezinta Google Pay?

Google Pay e echivalentul aplicatiei proprii a fiecarei banci doar ca poti baga random carduri de la mai multe banci si alegi cu ce platesti. Usurinta de utilizare este importanta. Eu am 2 telefoane mobile, un iPhone si un Samsung. Daca ai iOS intelegi foarte bine aceste lucruri. Am 4 carduri, inclusiv de bonuri. Nu stau sa intru in aplicatie si sa fac 1000 se pasi pana fac plata ca in cazul bancilor din Romania. Dau dublu click pe power oricand si porneste wallet si aia a fost.

Poate esti clientul unei singure banci si te intrebi la ce este bun Google Pay pentru tine? Chiar daca esti client al unei singure banci, unele au niste aplicatii de 2 lei. Ca sa poti face o simpla plata, trebuie sa intri in aplicatie, sa te loghezi (unele nu stiu de Face ID sau amprenta, deci stai sa bagi username/parola), sa mergi la plati si asa mai departe. Un fel de birocratie aplicata in mediul online de catre banci. Cu Google Pay e mult mai simplu.

Multe banci locale sunt inca in preistorie la plati mobile, deci e avantajos si pentru clienti lor. Cunosc o bruneta care are cont bancar la Banca Transilvania si de fiecare data cand trebuie sa faca o tranzactie, e un chin. Nu merge bine parola, trebuie sa o schimbe iar. Apoi sunt mai multi pasi pana reuseste sa faca o plata si asta dureaza cateva minute bune, cand totul ar trebui sa fie rapid, sub 1 minut. Ai intrat, ai facut plata si ai iesit.

Google Pay a mai adaugat inca 24 de banci din 23 de tari in aplicatie, asa cum anunta androidpolice.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap