Fapte bune in Romania

fapte bune

Exista multa ura in lumea in care traim. Sunt cateva fapte bune pe care le vedem rar pentru ca ne gandim doar la noi, fara niciun pic de empatie fata de cei din jurul nostru. Poti sa dai niste haine cadou unui copil sau adolescent daca tu nu le mai porti si cade sifonierul pe tine din cauza zecilor de obiecte de imbracaminte nepurtate. Fa o donatie de carti catre biblioteca orasului tau daca ai citit anumite volume literare si vrei sa creasca si altii frumos, cu un vocabular dezvoltat.

Ajuta un batran cazut intre 2 masini, chiar daca toti se feresc de el si zic ca omul e beat mort. Batranelul nu era beat, era doar bolnav si s-a impiedicat. Cateva fapte bune fac diferenta in aceasta jungla de asfalt. Eram cu un prieten cand s-a intamplat asta si imi zicea ce va crede lumea daca il ajut. Am dus omul pana la scara blocului unde locuia si mi-a multumit. Nu traiesc prin ochii lumii.

In alta zi, o bunica si o mama nu puteau sa treaca cu un carucior unde se afla o fetita pentru ca niste nebuni din Targoviste parcau peste tot, chiar in fata scarii blocului. Am luat caruciorul pe sus si l-am ridicat peste masini, desi cele 2 femei ingrijorate mi-au zis ca e foarte greu. Antrenamentele la sala si-au spus cuvantul in acea zi.

Fapte bune in spatiul carapato-danubiano-pontic

O piata, sa-i spunem Hermes, din Cluj, a intiat unul dintre cele mai faine programe de care am auzit pana acum: comerciantii care vand in piata, sa le spunem producatori, aduna fructele si legumele care nu mai sunt suficient de aratoase pentru a fi vandute, le pun pe o taraba, pe categorii, cu mentiunea: “Gratis”.

Exact cum cititi! Au ales sa nu le lase sa se strice, sa nu le arunce, sa nu-si pacaleasca clientii si sa le amestece sau sa le acopere cu legume si fructe premium, ci sa dea ocazia oamenilor care nu isi permit sa plateasca pentru ele, sa le ia acasa.

O alta ciudatenie este si ca nimeni nu ia mai mult decat are nevoie, ci doar strictul necesar: o legatura de ceapa, un manunchi de banane.

Am scos palaria pentru clujeni!

Aceasta informatie am preluat-o de la Jamilla Azazi de pe Facebook.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap