Masca va fi obligatorie in toata tara

masca de protectie obligatorie in toata tara

Incepand de luni, 9 noiembrie, masca de proectie va fi obligatorie daca iesi din casa. Timp de 30 de zile va trebui sa purtam masca de proectie in spatii deschise pentru ca avem peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi si nu se vad vremuri bune.

Alte decizii luate de Guvernul Romaniei pentru urmatoarele 30 de zile in toata tara

Magazinele se vor inchide la ora 21 in toata tara. Daca aveti de gand sa faceti cumparaturi, nu va duceti pe ultima suta de metri pentru ca o sa fie aglomeratie si riscul de infectare va fi foarte mare.

Vor fi restrictii de circulatie noaptea, iar ca sa iesi dupa ora 23 trebuie sa ai un motiv intemeiat. De exemplu sa te duci la doctor de urgenta sau la o farmacie non-stop. Daca iesi pe strazi noaptea, ai nevoie de declaratie pe propria raspundere.

Toate scolilie vor trece in online. Pana acum doar unele scoli erau online pentru ca aveau elevi infectati cu acest coronavirus. Acum, nu mai exista exceptii. Raman dechise cresele pentru cei mici si after school-urile ca sa nu se puna o presiune uriasa pe parinti.

Terasele raman deschise pana la ora 21 in toata tara, doar daca nu au acoperis sau 2 pereti. Cu alte cuvinte, mesele pentru clienti sa fie in aer liber.

Angajatii din public si privat sa treaca la munca de acasa, acolo unde este posibil. Sper ca sefii de institutii sau firme private sa inteleaga acest lucru si nu cred ca e nevoie sa stai in spatele angajatului ca sa isi faca treaba bine.

Petrecerile publice si private vor fi inchise. Multi tineri ieseau noaptea prin cluburi sau terase si se distrau pana dimineata. Ii inteleg pentru ca au nevoie de asa ceva, dar virusul este neintelegator si se transmite foarte repede.

Targurile si pietele vor fi inchise in toata tara. Daca te duceai in Piata Obor, 70% dintre vanzatori si clienti nu aveau masca sau o purtau sub barbie, cu nasul pe afara si se ingramadeau unii in altii. La supermarket nu am vazut angajati care sa se comporta ca in exemplul de mai sus. Avem nevoie de produse proaspete din piata, dar nu murim o luna fara ele.

Ce a declarat Raed Arafat intr-o conferinta de presa

”Ne aflăm într-o situaţie dificilă şi unde este nevoie de implicarea noastră, a tuturor. Deznodământul va depinde de implicarea fiecăruia şi la nivel instituţional, şi la nivel individual. (…) Ieri au fost adoptate un proiect de HG şi un proiect de OUG. (…) Ele vor intra în vigoare începând cu ziua de luni şi măsurile vor avea o durată de implementare de 30 de zile”, a declarat Raed Arafat.

Arafat a precizat că la finalul celor 30 de zile se va face o nouă evaluare. ”La nivel naţional, măsurile au ca scop reducerea impactului răspândirii virusului”, a afirmat el, adăugând că portul măştii este „una dintre cele mai eficiente măsuri, dacă este respectată”, iar portul măştii va fi generalizat „indiferent de incidenţ㔄Asta este poate măsura care va duce cel mai mult la limitare a răspândirii virusului, dacă este respectată”, a subliniat Arafat.

You may also like...

1 Response

  1. Sorina says:

    Ne asteapta carantina dupa alegeri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap