Vacanta in Spania

Vacanta in Spania

Anul ăsta am fost în concediu în Spania, am vizitat Malaga, Barcelona, Madrid, dar și orașe mai mici ca Alicante sau Almeria.
Mi-am cumpărat Bilete Ieftine de Avion Aerolines și am pornit la drum, împreună cu fratele meu. Am stat 3 săptămâni pe pământ spaniol și doar într-o singură zi a plouat puțin. A fost vreme însorită aproape non-stop. Valurile sunt cam mari ca să înoți mult in larg, dar atmosfera este întradevăr de vacanță. Toată lumea e relaxată, aproape orice spaniol are un câine cu care iese de 2 sau de 3 ori pe zi. Oamenii sunt zâmbitori, nu sunt cu nasul pe sus, iar limba spaniolă este ușor de învățat.
Primele mele cuvinte învățate în această limbă au fost bere, fructe de mare și nota.

Am vizitat o catedrală-fortăreață în Alicante care este superbă. Printre palmieri se vedea o clădire enormă, cu locuri speciale pentru tunuri pentru că în acea zonă, în trecut, spaniolii erau atacați de pirați sau de orice alte corăbii inamice.

Vacanta în Spania a fost perfectă pentru că în perioada respectivă a fost și Campionatul European de fotbal, unde România nu s-a prezentat prea bine. Doar un meci bun a făcut Naționala noastră cu Franța, atunci când a pierdut cu 2-1 în ultimul minut. Am fost de câteva ori la terase, la bere alături de spanioli, italieni, englezi sau francezi. Fotbalul apropie pe toată lumea.

Când am plecat acasă, eu am vrut să văd toată Europa și m-am întors cu autocarul. Fratele meu e revenit pe pământul natal cu avionul. El cumpărase 2 bilete de avion, dar au am refuzat pentru că am vrut să văd tot e frumos din vechiul continent.
A fost o greșeală din partea mea pentru că dacă prima zi a fost frumoasă( am văzut Italia în toată splendoarea ei, cu plaja la câțiva metri de munți) viața în autocar e un chin.

Nu trebuia să refuz biletul de avion ieftin cumpărat de fratele meu pentru că în autocar a fost o experiență urâtă: mirosuri specifice, copii care urlă, interlopi care țipă la mobil la 3 noaptea, nu poți să dormi deloc pentru că nu ai spațiu, etc.

Mai bine vă cumpărați bilete de avion decât să mergeți cu autocarul pe distanțe lungi. Vacanța trebuie să fie o plăcere, nu un chin.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap