The King, film nou pe Netflix

The King pe Netflix

Acum cateva ore, am vizionat filmul The King pe Netflix si am ramas placut impresionat de detalii, de la armuri pana la contextul istoric din acea perioada. Imi place istoria, iar in acest film este descrisa o parte importanta din Razboiul de 100 de ani dintre Franta si Anglia pentru suprematie militara si economica. Henric al V-lea al Angliei a debarcat in Franta si a incercat sa cucereasca un castel ca sa iti faca baza militara acolo si sa primeasca ajutoare din Anglia la nevoie. Va fi atacat de armata franceza dupa cucerirea castelului si batalia se va da in Azincourt pe 25 octombrie 1415.

Ce mi-a placut la filmul The King de pe Netflix?

Luptele sunt prezentate realistic si brutal, nu vezi dueluri de sabii ca la Hollywood. Foarte rar vezi intr-un film de razboi medieval lupte cu sabii care sa nu fie ca la Olimpiada de scrima de la Tokyo si in urmatoarele randuri o sa explic aceste lucruri.

In primele 10 minute din filmul The King are loc o lupta unu contra unu pe viata si pe moarte intre Henric si Hotspur pentru a se evita o batalie intre cele 2 armate. Castigatorul va decide soarta acestui conflict armat. Amandoi isi calculeaza loviturile de sabie, dar in final se ajunge la o incaierare.

Chiar am vazut o intrare la copase si sabia folosita in spatele genunchilor ca sa isi puna adversarul jos. Astea erau metode de atac folosite in acele vremuri. Sabiile nu puteau penetra armura celor 2 razboinici si doar in lupta de aproape puteai sa infigi un pumnal in locurile neprotejate de metalul gros.

Amandoi sunt agresivi si se ajunge la lovituri brutale cu pumnii pana in momentul in care Hotspur face o greseala si aluneca, iar Henric infige un pumnal in gatul adversarului. Cei 2 razboinici erau egali si doar oboseala si un pas gresit au facut victoria lui Henric al V-lea al Angliei posibila.

Cum este prezentata Batalia de la Azincourt in acest film?

In acea perioada, Franta avea o armata mai puternica decat cea a Angliei, cand vine vorba de cavalerie. In plus, pentru soldatii francezi era mai usor sa ceara intariri, indiferent ca vorbim despre mancare sau trupe noi, pentru ca se aflau in tinutul lor. Armata condusa de Henric al V-lea al Angliei era pe teritoriu strain, decimata de boli si la Azincourt nu a mai putut evita o batalie impotriva armatei franceze.

Ghinionul armatei franceze a fost ca a plouat in noaptea dinaintea bataliei. Terenul a devenit mlastinos, iar cavaleria franceza nu a putut sa rupa randurile arcasilor care trageau non-stop cu sageti. Armura grea te protejeaza de sageti si de sabii, dar nu de noroi. Francezii au impins puternic liniile de atac din spate, dar s-au impotmolit in mlastina si au murit cu miile, fie pentru ca s-au inecat epuizati, fie ucisi de soldatii englezi care nu aveau armuri grele.

Armurile si detaliile istorice sunt de evidentiat, la fel si contextul religios si politic din acele vremuri.

Filmul The King este un amestec de realitati istorice, cum ar fi bataliile din Razboiul de 100 de ani si piesa Henry V scrisa de William Shakespeare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap