Revolut a marit comisioanele

Revolut a marit comisioanele pentru conturile gratuite

Cand a aparut prima oara Revolut, comisioanele nu existau la conturile gratuite. Mi-am facut cont fara sa stau pe ganduri si prietenii mei au facut acelasi gest. A fost o lovitura data bancilor care luau comision la orice, chiar daca respirai langa bancomat. Revolut a schimbat industria bancara pentru ca multi romani, dar si utilizatori din alte tari, foloseau cardul Revolut cand plecau din tara pentru ca era mult mai convenabil la plati sau la bancomate. Schimbul valutar era mult mai bun la aceasta aplicatie fintech fata de toate bancile din Romania.

Intre timp, lucrurile s-au schimbat. Bancile au inceput sa mai taie din comisioanele mari si au oferit romanilor aplicatii de top pe mobil. Zilele astea, Revolut a marit comisioanele pentru conturile gratuite pentru ca e foame de bani si lumea nu mai calatoreste asa des. Coronavirus a dat peste cap turismul in toata lumea si nu cred ca in acest an, romanii vor calatori in numar mare in fara tarii, ci mai mult prin zona noastra. Asta inseamna mai putin bani pentru Revolut pentru ca acest card are valoare cand retragi bani de la un bancomat din afara tarii.

In comunicatul oferit de Revolut mai jos, ne prezinta o vrajeala de 2 lei cum s-au gandit ei la clienti si au hotarat sa mareasca comisioanele. Exact cum s-a gandit unul dintre conducatorii Romaniei cand a hotarat sa taie pensii si salarii. Tot pentru binele nostru a fost si in mintea lui. Revolut va pierde mult in urmatoarea perioada pentru ca a devenit o banca ca oricare alta, iar romani urasc bancile care trag pe noi din toate punctele de vedere.

Comunicat oficial Revolut legat de comisioanele marite

Pentru a-ți oferi mai multă liniște, adăugăm mai multe detalii în termenii noștri în legătură cu modul în care îți „protejăm” banii.

Știi senzația aceea de amețeală care îți vine când efectuezi o plată, iar câteva momente mai târziu îți dai seama că ai pus datele unui cont greșit? Ne-am ocupat de acest lucru, introducând o capacitate prin care echipele noastre de asistență pot inversa unele plăți greșit efectuate în conturile Revolut.

După cum probabil știi, dacă depășești limita noastră de schimb valutar gratuit într-o lună, trebuie să plătești un comision. Această limită scade la 5,000 RON pe lună (potrivit cercetărilor noastre, majoritatea utilizatorilor nu o atinge, oricum). Peste această limită, comisionul nostru va rămâne identic, la doar 0,5%, și te vom anunța dacă un schimb va face obiectul unui comision. Planurile noastre Premium și Metal oferă în continuare schimb valutar fără limite, așa cum au fost întotdeauna.

Vei beneficia în continuare de aceleași cursuri valutare interbancare în zilele săptămânii. În cazul schimburilor valutare efectuate în weekend, am crescut ușor adaosul pentru principalele valute, de la 0,5% la 1%, pentru a ne acoperi riscurile atunci când piața este dinamică (așa cum a fost cazul recent). Adaosul pentru alte monede rămâne la fel – vezi lista completă aici. (Nu uita, poți evita complet acest comision dacă faci schimbul valutar în zilele lucrătoare.)

Cele mai populare tipuri de plăți ale noastre, cum ar fi plățile către utilizatorii Revolut, transferurile interne și transferurile în euro în cadrul zonei unice de plăți în euro rămân gratuite. Dacă faci orice alt tip de transfer către un cont din afara țării tale, prima plată din fiecare lună rămâne gratuită, de asemenea, dar după aceea, se va aplica un comision de 2.5 RON pentru fiecare plată.

Dacă faci un transfer către o țară și transferul nu este în valuta oficială a țării, se va aplica un comision de 15 RON pentru transferurile în USD (cum ar fi, de exemplu, în dolari SUA către Brazilia) sau de 25 RON pentru transferuri în alte valute decât USD (cum ar fi, de exemplu, în lire sterline către Brazilia). Te vom informa întotdeauna în avans dacă un transfer pe care îl vei face va include un comision.

You may also like...

1 Response

  1. Magda says:

    Multumesc mult pentru informatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap