Google Plus e mort

google plus mort

Nu am mai intrat pe Google Plus de 6 luni de zile. Și aseară mi-am adus aminte de această rețea de socializare care pare ca un cimitir din filmele western. Mulți spun că pe Google Plus sunt importante comunitățile, dar din păcate doar 2 în limba română mai erau active din cele salvate de mine acum câțiva ani. Oamenii nu mai dau nici măcar like sau +1 pe articole publicate acolo, iar de comentat nici atât. Iar comunitățile în limba engleză sunt invadate de poze sau filme scurte sexy care nu au nicio legătură cu acea lume.

De ce aveai nevoie de Google Plus în trecut?
În primul rând, dacă doreai să comentezi pe Youtube în 2011, erai obligat să ai un cont pe această rețea de socializare. Acum nu mai e cazul, dar atunci milioane de persoane și-au făcut cont doar pentru așa ceva. Iar pentru cei care aveau siteuri, Google Plus te ajuta să ridici siteul cât mai repede în primele pagini al motorului de căutare Google. Google Plus și motorul de căutare fac parte din aceeași familie.

Richard Branson a făcut un studiu și a promovat un articol bun pe cele mai importante rețele de socializare. Pe Facebook a strâns 480 de like-uri și 48 de comentarii, pe Instagram 4.141 de like-uri și 140 de comentarii, pe LinkedIn 1.406 de like-uri și 40 de comentarii, pe Twitter 449 de like-uri și 24 de comentarii, iar pe Google Plus a strâns doar 99 de like-uri și 10 comentarii.

Google a cheltuit mulți bani și a investit mult timp în această rețea de socializare și asta e unul din motivele pentru care nu renunță așa ușor. Chiar zilele astea am vorbit cu un prieten la o bere despre Facebook, Instagram și Twitter, despre promovarea articolelor și SEO și când am ajuns la Google Plus, omul m-a întrebat dacă mai folosește cineva așa ceva.

You may also like...

1 Response

  1. 04.09.2018

    […] alegere foarte bună pentru multi-corporație, având în vedere că propriul site de socializare, Google+, nu s-a bucurat de un asemenea succes. În prezent vizionarea clipurilor video a devenit aproape un […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap