Baraj de promovare Chindia – Mioveni

baraj de promovare

Chindia a primit o sansa in plus din partea FRF. Echipa noastra are baraj de ramanere/promovare in Liga 1 si va juca contra echipei Mioveni care a terminat pe locul 3 in Liga 2. In ultimul meci, echipa din Mioveni a pierdut in fata Petrolului, dar datorita jocului rezultatelor, echipa antrenata de Claudiu Niculescu a prins locul de baraj.

Petrolul Ploiesti nu mai avea nicio sansa reala la promovare, dar a jucat ofensiv si a pus probleme mari echipei din Mioveni. Rezultatul final a fost Mioveni 1-2 Petrolul Ploiesti. Golurile au fost marcate de Alexandru Mihai Isfan in minutul 5 de la gazde si de la oaspeti au marcat: Sergiu Arnautu in minutul 39 si Andrei Rauta in minutul 58.

Azi, Federatia Romana de fotbal a decis ca din sezonul viitor, Liga 1 sa aiba 16 echipe. Cu aceasta ocazie, Dinamo si Poli Iasi au scapat de retrogradare, iar Chindia Targoviste va juca un baraj de promovare cu Mioveni. In ultimii ani, echipele din Liga 1 au castigat fara probleme acest baraj de promovare contra echipelor din esalonul 2 al fotbalului romanesc pentru ca au experienta mai multa si au jucat intr-un campionat mai puternic. Ar fi o rusine pentru Chindia sa nu treaca de Mioveni.

Cum se va juca noul sezon fotbalistic de 16 echipe in Liga 1?

In prima parte a sezonului fotbalistic se vor juca 30 de etape, in loc de 26 ca pana acum. Dupa ce se termina sezonul regulat, primele 6 echipe vor intra in play-off, iar urmatoarele 10 in play-out.

Cele 6 echipe din play-off vor juca intre ele tur si retur. In play-out se va juca altfel. Era foarte greu sa se joace tur si retur in play-out pentru ca erau multe echipe. FRF a decis ca echipele din play-out sa se intalneasca doar o singura data una cu alta. Cu alte cuvinte, vor fi doar 9 etape in play-off, iar echipele gazda se vor alege de organizator sau dupa o anumita grila.

Pentru ca meciurile din play-out nu mai aveau importanta pentru anumite echipe, gen Viitorul, s-a decis ca primele 2 echipe din play-out sa poata juca in cupele europene. Primele 2 echipe din play-out vor juca intre ele si castigatoare va juca contra echipei de pe locul 3 din play-off.

Locurile 15 si 16 din Liga 1 vor retrograda direct.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap