Producatorii de jocuri fac miliarde din microtranzactii

jocuri

Unele jocuri online nu mai sunt doar pentru adolescenti, mai ales acum cand izolarea impotriva coronavirusului a devenit principala arma defensiva. Sunt oameni in toata firea de 30, 40 sau 50 de ani care joaca FIFA, World of Tanks, God of War, Call of Duty etc. Cand stai acasa, poti sa faci multe: sa citesti daca ai pasiunea asta, sa te uiti la filme pe HBO, Netflix sau pe vreun site ilegal, sa gatesti retete noi si sa te lauzi pe Facebook, dar si sa te joci online.

Majoritatea producatorilor de jocuri online se bat cu pumnul in piept ca ofera jocuri gratis. Doar ca poti sa faci anumite achizitii ca sa te dezvolti mai repede, o anumita armura, o arma mai puternica, 2 constructori pentru castelul tau si asa mai departe trebuie sa bagi bani. Un jucator care nu baga bani se poate relaxa si se poate distra intr-un joc online, dar nu va fi niciodata la nivelul celor care baga bani multi in asa ceva. Problema majora este ca jocurile creeaza dependenta si e riscant sa lasi pe mana copiilor carduri bancare de credit.

Cati bani au facut producatorii de jocuri online in acest an?

In primul trimestru din acest an, Activision Blizzard a incasat 956 de milioane de dolari din jocul Call of Duty. Electronic Arts a incasat 789 de milioane de dolari in acelasi trimestru din jocul Apex Legends. Au ajuns aproape la un miliard in primul trimestru doar din microtranzactii.

Sa nu credeti ca sunt impotriva jocurilor online, dimpotriva. Jocuri ca Empires and Puzzles si Sky Children of Light mi-au facut viata mult mai usoara in perioada de izolare impusa de Guvernul Romaniei. Sunt insa unele jocuri care se apropie de cazinourile online ca strategie, iar asta ma face sa stramb din nas cand vad oferta de microtranzactii.

De exemplu, in jocul Empires and Puzzles poti castiga eroi de 5 stele, care sunt cei mai puternici la Summon, platind cu cristale pe care le poti castiga in joc sau le poti obtine platind cu un card bancar. Problema mare este procentul pe care il ai la Summon pentru eroi de 5 stele, care este doar 2%. Pentru eroi de 4 stele procentul este de 8%, iar pentru eroi de 3 stele este de 90%. Nimeni nu garanteaza ca o sa ai un erou de 5 stele nici dupa ce ai bagat 100 de euro sau 500 de euro.

Un jucator care nu baga bani poate avea noroc de un erou de 5 stele intr-o anumita perioada de timp, iar tu care ai bagat bani multi, trebuie sa te multumesti cu niste eroi de 4 stele, cu zeci de eroi de 3 stele si niciun erou de 5 stele. In plus, cum s-a intamplat zilele astea cu Telluria, un erou de 5 stele foarte puternic verde, producatorii acestui joc i-au redus atacul si abilitatile dupa ce multi jucatori au bagat bani ca sa o creasca pe Telluria la maxim si acum s-au trezit ca au doar un erou mediocru.

Jocurile online sunt o placere nevinovata daca nu bagi multi bani in ele. Nu are rost sa pierzi noptile pentru un joc sau sa iti distrugi bugetul pe o luna pentru un erou imaginar. Jucati cu masura, nu bagati bani multi, stabiliti un buget lunar pentru asa ceva. Daca puteti sa va bucurati de jocuri online fara sa bagati niciun ban, ar fi si mai bine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap