Masca de protectie este obligatorie in Targoviste

masca de protectie Targoviste

Masca de protectie este obligatorie in Targoviste incepand din 9 octombrie. Daca in acea zi, autoritatile locale au decis ca masca de protectie sa fie obligatorie de luni pana vineri, in urmatoare zi au hotarat ca masca este obligatorie de luni pana duminica in intervalul 06.00 – 20.00. Pana acum aceasta masca medicinala era valabila doar in magazine de unde faceai cumparaturi, restaurante, dar si in alte cladiri, acum trebuie sa o porti si daca ai iesit pe strada sau in cartier.

Chiar m-am intalnit cu un vecin in fata la Kaufland si i-am zis sa puna masca pentru ca erau masini de politie in zona si el zicea ca in weekend nu e valabil. Oameni buni, aceasta regula este valabila in fiecare zi a saptamanii.

Ce se intampla daca te prinde politia fara masca de protectie pe strada?

Daca umbli fara masca, e posibil sa te trezesti cu o amenda de cateva sute de lei. Cei care nu poarta masca de protectie risca o amenda cuprinsa intre 500 şi 2.500 de lei, valori stabilite prin Legea 55/2020 privind starea de alerta. Dacă sunt sanctionate, pot plati jumătatea din amenda aplicata de agentul constatator in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contraventie. Acum ca stiti cat este amenda pentru ca nu purtati masca, ar fi bine sa va spun ca nu toti politistii sunt rau intentionati.

In unele cazuri, primesti doar un avertisment asa cum s-a intamplat in cazul meu. Ieri, ma intorceam de la o terasa unde am stat cu un prieten bun la soare, sa mancam ceva bun si sa discutam despre fotbal, politica si calatorii in spatiu. La intoarcere, aveam o sticla de apa plata la jumate la indemana pentru ca imi place sa ma hidratez des. Pe o strada trecea o masina de politie care circula cu viteza mica. Cand m-a vazut, politistul mi-a zis sa pun masca de proectie sie u i-am aratat ca o am la indemana. Am respectat ceea ce mi-a zis politistul si am scapat doar cu un avertisment.

Poate voi nu o sa fiti la fel de norocosi, dar ar fi bine sa respectati legile in vigoare si sa speram ca o sa scapam de acest coronavirus in cateva luni de zile cand va veni “cavaleria grea”, adica vaccinuri si tratamente puternice.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap