Cat valoreaza un telefon stricat?

telefon stricat

Se stie ca valoarea unei masini noi scade imediat ce aceasta a iesit pe poarta reprezentantei auto de unde a fost achizitionata. La fel se poate spune si despre valoarea unui telefon inteligent performant si scump, uneori chiar foarte scump, care nu poate fi o investitie profitabila, doar daca este cumparat pentru a fi folosit la maxim in scopuri profesionale.

Merita reparat un telefon defect?

Telefoanele noi sunt vandute cu o garantie – de obicei pentru o durata de 2 ani –, insa reparatia gratuita sau inlocuirea telefonului care are o defectiune din productie cu altul impecabil sunt conditionate de folosirea corecta a telefonului.

Cele mai frecvente accidente determina deteriorarea ecranului sau a carcasei, iar bateria se strica, de asemenea, de foarte multe ori. Din pacate, in multe situatii reparatiile costa mult, iar adeseori problemele nici nu mai pot fi remediate, dar un specialist local (de exemplu, un service GSM din Baia Mare sau dintr-un alt oras) sau care ofera servicii prin intermediul internetului poate diagnostica problema telefonului si sa faca o estimare a costului pentru reparatii.

Pentru generatii mai vechi de telefoane exista si problema gasirii pieselor pe piata, ceea ce face mai dificila repararea aparatului preferat.

Foarte important este ca datele de pe un telefon defect sa fie recuperate, ideal fiind ca utilizatorii sa faca inainte sa apara probleme si in mod frecvent descarcarea informatiilor pe un calculator sau pe diverse medii de stocare a datelor (stick USB, hard extern, CD/ DVD etc.).

Ce se mai poate face cu un telefon stricat?

Daca un specialist in repararea telefoanelor mobile stabileste ca aparatul nu se poate repara sau nu este rentabila reparatia, costul fiind prea mare in comparatie cu pretul unui telefon nou, atunci telefonul stricat poate fi dat altcuiva pentru piese sau se poate arunca  intr-un loc specializat pentru deseuri electronice (firmele specializate in comercializarea telefoanelor sau a aparaturii electro-casnice au, majoritatea, serviciu de colectare de deseuri electronice).

Exista si firme care colecteaza telefoane contra cost sau in schimbul unor cupoane valorice, insa valoarea acestora este destul de mica.

In mod surprinzator, componentele unui telefon recent aparut pe piata, dar care are ecranul spart, de exemplu, valoreaza destul de mult si poate fi oferit pentru vanzare pe site-ul specializate sau chiar unor firme care ofera servicii de reparare a telefoanelor mobile.

Intr-o epoca a consumerismului excesiv, repararea unui aparat stricat este solutia ideala pentru a se evita risipa. Iar daca pretul reparatiei nu este prea mare, chiar daca nu este rentabil, iar un model asemanator se poate cumpara de pe piata la un pret asemanator, merita investitia in reparatie, mai ales daca este vorba despre datele stocate in memoria telefonului si chiar despre setari si aplicatiile telefonului personal.

Datorita continutului acumulat pe un telefon personal de-a lungul timpului, de multe ori acesta poate fi mai valoros decat un telefon nou, mai performant.

In plus, daca telefonul poate fi inca folosit, insa are unele probleme, pastrarea este o varianta de luat in calcul, pentru a avea o rezerva in cazul in care cineva apropiat are nevoie de un telefon mobil.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap