Cum sa incarci corect telefonul mobil?
Daca nu stii cum sa incarci corect telefonul mobil, eu o sa iti dau cateva sfaturi clare si raspunsuri la intrebari de baza legate de acest subiect. Romanii sunt dependenti de telefonul mobil pentru ca unii lucreaza mult in social media sau suna des si au nevoie de baterie care sa ajunga 18 de ore. Altii isi cumpara baterii externe pentru a nu sta stresati cand bateria telefonului mobil ajunge la 20%. Mai jos aveti cateva sfaturi bune pentru a avea un telefon mobil care sa aiba o baterie care tine mult.
Cum incarci corect telefonul mobil?
Multi se feresc sa lase telefonul la incarcat peste noapte. Am avut discutia asta pe contre cu prietena mea pentru ca ea nu era de acord sa il lase la incarcat noaptea. Telefonul se va opri din incarcare daca ajunge la 100%.
Daca ai incarcatorul original al telefonului mobil, nu este niciun stres sa il lasi la incarcat dupa ce apune soarele. Prefer sa am bateria incarcata 100% cand ma trezesc dimineata pentru ca nu stiu ce imi va rezerva o zi noua din punct de vedere al apelurilor, e-mailurilor primite sau gesturilor de promovare pe retele de socializare.
Daca ai cumparat un incarcator ieftin, chinezesc, nu iti recomand sa lasi mobilul la incarcat toata noaptea pentru ca iti va forta bateria telefonului mobil.
Un alt sfat prietenesc este sa nu lasi sa scada bateria sub 25% sau 20% pentru ca in timp bateria se useaza. Daca telefonul tau ajunge la 30% baterie sa il bagi la incarcat. In acest fel bateria mobilului va avea o viata mai lunga.
Un telefon se incarca mai greu daca te joci sau stai pe retele de socializare in timp ce ai incarcatorul in priza. Asa ca mai bine stai departe de mobil o ora si o sa ai telefonul incarcat rapid. Orice dependenta nu e buna si asta e valabil si cu telefoanele mobile.
Mai trebuie sa formatezi bateria daca ai cumparat un telefon nou?
In zilele noastre, nu mai este nevoie sa formatezi bateria daca ai achizitionat un mobil nou: iPhone, Samsung, Google Pixel, Huawei etc. Asta se facea pe vremea cand aveam toti Nokia si eram fericiti ca nu se sparge chiar daca pica si de la etajul 2 al unei cladiri. In trecut, bateriile aveau un fel de memorie si trebuia sa le formatezi in prima zi.
Nu mai este nevoie sa incarci bateria de la 0 la 100%, asta insemnand un ciclu complet. Chiar nu este recomandat acest lucru.
Cum sa te tina mai mult bateria?
- Ar fi bine sa reduci luminozitatea ecranului. Ecranul consuma cel mai mult din bateria mobilului. In plus o luminozitate mai mica iti protejeaza ochii.
- Reduce temporizatorul ecranului daca nu lucrezi in social media si ai nevoie ca ecranul sa nu se inchida o data la 30 de secunde. Inchide ecranul daca pleci de langa mobil.
- Daca renunti la vibratii bateria va tine mai mult, dar asta depinde de la fiecare utilizator in parte. Eu prefer sa tin vibratiile active pentru ca vreau sa aud si sa simt telefonul daca sunt in trafic.
- Renunta la wallpaper animat si asa o sa economisesti bateria.
- Lasa wi-fi activ tot timpul pentru ca 3G sau 4G consuma mai multa energie, iar asta am observat din propria experienta in calatoriile prin Romania, in zonele cu semnal slab.
- Opreste din notificarile aplicatiilor pe care nu le folosesti zilnic. Nu ai nevoie de notificari de la Facebook, WhatsApp, Twitter, Pinterest, jocuri la secunda. Pastreaza doar notificarile importante, de exemplu Facebook si e-mail.
Recent Comments