Cum a fost la Carturesti?

Carturesti

Săptămâna trecută am fost la Cărturești Carusel în București pentru că eram curios să văd ce cărți au acolo, cum e amenajat, ce fel de lume frecventează librăria, etc.
Însă, înainte să ajung la locul cu pricina, la o trecere de pietoni chiar înainte de Centrul Vechi din Capitală traversa lumea pe trecerea de pietoni pe roșu, chiar cu poliția aflată la 3 metri distanță. Era un fel de întrecere între mașini și pietoni: Care are reflexele mai bune?

Am ajuns într-un final la Cărturești Carusel(Lipscani 55) și mi-a plăcut încă de când am pus piciorul acolo. Totul e alb, scări interioare, cărți așezate în funcție de genul literar, lume puțină pentru că era ora 13 și oamenii erau la masă. Nu m-am călcat în picioare pentru o carte așa cum a făcut un prieten bun atunci când a fost la deschidere.

La subsol găsiți CD-uri, albume, filme, cărți de bandă desenată. Acolo era un cuplu când am ajuns eu prin zonă, iar el era rușinat că se uita la manga japoneză. Nu înțeleg sentimentul ăsta. Dacă îmi place ceva nu mă ascund și nu trăiesc prin ochii lumii. Așa că am petrecut ceva timp acolo și m-am uitat prin Death Note de Tsugumi Ohba și ilustrată Takeshi Obata, una dintre cele mai interesante manga.
carusel

La primul etaj din librăria Cărturești găsiți tot felul de chestii de papetărie și artă contemporană. De la pixuri și stilouri pentru orice buzunar, gume cu miros de fructe așa cum aveam în liceu sau școala generală la tot felul de agende cu modele superbe,etc.
La primul etaj treaba devine serioasă. Acolo am găsit secțiunea de cărți din literatura științifico-fantastică, pe scurt SF, și mi-am cumpărat Dune, scrisă Frank Herbert.
Dune este considerată de specialiști cea mai bună carte SF din toate timpurile, iar eu, spre rușinea mea, nu citisem încă această carte interesantă.

La ultimul etaj este un Bistro unde puteți să mâncați, să beți un ceai sau orice altceva doriți. Sub acest etaj este amenajată o secțiune cu fotolii, canapele, scaune confortabile unde poți să citiți în liniște.
Daca tot v-ați relaxat, puțină istorie despre această clădire nu cred că deranjează pe nimeni.
Imobilul unde se afla libraria Cărturești a intrat în posesia familiei de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar, în perioada comunistă, a fost confiscat şi transformat în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat şi reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni.

În final o să vă las cu un citat dintr-o carte din Cărturești în care copiii întrebau, iar specialiștii răspundeau serios. Unul dintre copii a întrebat: De ce au elefanții trompă?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap