Datorie de capitan de Richard Phillips
Piratul modern nu are un picior de lemn și un papagal pe umăr. Piratul modern are bărci de mare viteză și arme de asalt, în special AK-47 care este folosită pe toate continentele pentru că orice piesă de schimb fabricată în Rusia se poate folosi la o armă de foc fabricată în China. Iar luptătorii din Africa cumpără des AK-47 pentru că este o armă care nu te lasă la greu.
Datorie de căpitan de Richard Phillips este o carte despre pirații din Somalia care reușesc să urce la bordul navei americane Maersk Alabama și îl capturează pe căpitanul Phillips. Ceilalți membri ai echipajului se ascund în navă, iar pirații nu îi găsesc pentru că membrii echipajului cunoșteau bine fiecare colț al vasului de navigație de dimensiuni mari. Pirații erau pe teritoriu străin și vaporul era foarte mare și era greu pentru somalezi să îi găsească pe cei ascunși.
Căpitanul Richard Phillips a trecut prin clipe grele atunci când a fost luat ostatic până în momentul când intervin trupele speciale americane SEAL. Nu o să vă povestesc finalul acestei lupte pe viață și pe moarte, dacă marinarul va scăpa cu viață, dacă pirații somalezi reușesc să scape nevătămați sau dacă moare cineva din trupele SEAL. Pirații cer în schimbul eliberării marinarului 1 milion de dolari și erau siguri că fapta asta le va schimba viața în bine. Știau că soarta căpitanului Richard Phillips este foarte importantă pentru americani. Și pirații vor face orice ca să intre în posesia banilor.
Cartea începe cu citatul: Dacă vei cultiva teama, aceasta va deveni mai puternică. Dacă vei cultiva credința, vei obtine perfecțiunea.
E un citat important pentru că această carte este inspirată din fapte reale. Căpitanul american a luat decizia cea mai bună de a ascunde echipajul de pirați, dar a plătit cu libertatea lui. Cartea are 277 de pagini și o puteți cumpăra de la Editura All la un preț bun pentru România.
Oare cati dintre noi romanii stiu ca AK47 a fost inventata de un roman si la fel ca si acum statul roman nu a avut sau nu a vrut sa o cumpere iar inventatorul roman s-a dus in Rusia unde a gasit tot sprijinul. Asta se invata in armata romana.